Veel toppers komen naar kortebaandraverij in Stompwijk | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Wimpie rijdt Faustus (op de voorgrond) in Hoofddorp naar een mooie derde plaats, in Stompwijk neemt de ruin afscheid (tekst en foto: Ruud de Groot).
Wimpie rijdt Faustus (op de voorgrond) in Hoofddorp naar een mooie derde plaats, in Stompwijk neemt de ruin afscheid (tekst en foto: Ruud de Groot).

Veel toppers komen naar kortebaandraverij in Stompwijk

  •   499 keer gelezen   Sport

Stompwijk - Als de voortekenen niet bedriegen, mag Stompwijk uitkijken naar een fantastisch deelnemersveld voor de kortebaandraverij op maandag 22 juli. Een aantal trainers en eigenaren heeft al aangekondigd met hun toppers te willen starten tijdens de enige kortebaan die op gras verreden wordt. Daartoe moeten zij wel een wildcard inzetten om zeker te zijn van deelname. Er mogen maar 24 paarden meedoen en de belangstelling is groot. Ieder jaar moeten vele paarden worden uitgeloot.

Het kortebaanseizoen wordt tot nog toe beheerst door drie paarden, die elk al twee zeges boekten. Doc Holiday van 'Stal Meiden van Assum', Ronny Brandt van 'Stal De Groningers' en Eliot Charisma van trainer Mark de Jong en eigenares Anja Jonkman maakten tot nog toe de dienst uit. In Warmond ontbrak het drietal en ging Panic Launcher, eveneens van 'Stal De Groningers', er met de winst vandoor. Gek genoeg troffen de toppers van dit moment elkaar nagenoeg niet. Alleen in Sassenheim versloeg Eliot Charisma Ronny Brandt in de finale. Dat kwam het paard wel te staan op met een starthandicap van 5 meter. Dit belette Eliot Charisma echter niet om afgelopen weekend ook in Hoofddorp te winnen. Kampioenspikeur Lindsey Pegram stuurde de 8-jarige zwarte ruin met groot machtsvertoon naar de bloemen.

Er bestaat een kans dat de hele top drie naar Stompwijk komt. Dat zou natuurlijk geweldig zijn. Maar Mark de Jong houdt een slag om de arm. Hij laat Eliot Charisma na iedere koers nakijken door de dierenarts en pas als alles in orde is neemt hij een besluit. Michel Roggen van 'Stal De Groningers' moest nog even puzzelen. Hij heeft de beschikking over veel paarden en was er nog niet helemaal uit of Ronny Brandt in Stompwijk start. Doc Holiday, de winnaar van vorig jaar, staat zeker aan het vertrek. De titelverdediger wordt weer gereden door leerlingpikeur Bo Sprengers, die vorig jaar met de krachtpatser haar eerste kortebaanzege boekte. Inmiddels staat haar teller op vier en die van Doc Holiday op zes overwinningen. Doc Holiday werd vorig seizoen dan ook gekroond tot 'Paard van het Jaar'.

Daarnaast starten nog andere vormpaarden in Stompwijk. Trainer Aad Pools komt met Contador en 'Stal Van der Blonk' schrijft Andrea Swagerman in met een wildcard. En dan zijn er natuurlijk de plaatselijke favorieten. De Leidschendamse pikeur Wim van der Mespel moest vorig jaar met een ribblessure verstek laten gaan, maar is er nu weer bij. Wimpie rijdt Bizar Zandbergen, de nummer drie van vorig jaar, en Discovery's Wish van de Stompwijkse eigenaar trainer Cees Olsthoorn. Stompwijker Ton Zuidgeest en kompaan Ed Voorham schrijven hun Dundee Boko in. En de Leidschendamse trainer Bryan Vader brengt mogelijk vier of vijf paarden in de baan van verschillende Stompwijkse eigenarengroepen. Faustus, Feria de Rheve en Haya Alki hebben recht op een wildcard en zijn zeker van de partij.

Faustus loopt voor het laatst op het Stompwijkse gras. De winnaar van de enige kortebaan van Schiermonnikoog is verkocht en verhuist na zijn optreden in Stompwijk naar België. De eigenarengroep hoopt op een mooi afscheid van hun pupil. En hij is in vorm. Wim van der Mespel stuurde Faustus naar een verdienstelijke derde plaats in Hoofddorp. In Stompwijk wordt Faustus gereden door Micha Brouwer, die met hem zegevierde op het Waddeneiland.

Ten slotte zijn er nog de paarden die lopen voor 'de Super Vrienden van Kortebaandraverijen.nl'. Deze club van ruim 100 vrienden promoot de kortebaansport en heeft een tweetal paarden van trainer Jan Beemsterboer geadopteerd. De club kent ook een flink aantal Leidschendamse en Stompwijkse drafsportliefhebbers. Zij brengen Emi van Jip aan de start, de verrassende winnares van Warmond vorig jaar. De merrie wordt gereden door John Dekker of trainster Caroline Aalbers. De organiserende harddraverijvereniging 'Nooit Gedacht' mag zich dus verheugen op een mooi deelnemersveld tijdens de 110e editie van de Stompwijkse kortebaandraverij.

De loting voor de kortebaan van Stompwijk is op donderdag 18 juli en staat vergezeld van een voorbeschouwing en tips op Kortebaandraverijen.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>