Vacante keepersposities zorgen voor revolutie in voetbalregio | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Penaltykiller Martesano Biliosa (Wilhelmus) gaat de strijd met concurrenten aan (archieffoto: AW).
Penaltykiller Martesano Biliosa (Wilhelmus) gaat de strijd met concurrenten aan (archieffoto: AW).

Vacante keepersposities zorgen voor revolutie in voetbalregio

  •   466 keer gelezen   Sport

Leidschendam-Voorburg - Alle voetbalclubs in de voetbalregio Leidschendam-Voorburg beginnen aan de voorbereiding op de voetbalcompetitie. Opmerkelijk dit seizoen is het aantal vacante keepersposities. Bij RKAVV (mannen & vrouwen) en Stompwijk'92 zijn de doelmannen en -vrouwen van vorig seizoen gebleven, maar bij Forum Sport, Wilhelmus en SEV zal de strijd onder de lat losbarsten.

Keeperstrainer Gianni Kamperveen van zondag hoofdklasser trainde maandagavond voor het eerst met zijn 4 keepers Mike ten Kroode, Petter van Pruijssen, Bas Meeuwissen en Donny van der Helm. De eerste drie doelmannen waren er vorig seizoen ook al bij. Van der Helm kwam over uit de JO19 van de club. Voor hoofdtrainer Maurizio Ceccucci is het geen uitgemaakte zaak dat alles bij hetzelfde blijft. "Mike was vorig seizoen onomstreden mijn eerste doelman, maar Petter heeft zich in het 2e goed ontwikkeld en is kampioen geworden. Als die ontwikkeling zich doorzet kan hij het Mike moeilijk maken. Bas heeft de pech dat hij weinig kan trainen door zijn werk, maar als hij er is traint hij als een beest. Je kunt altijd een beroep op hem doen. En Donny is heel talentvol. Die gasten hebben maandag volle bak met Gianni getraind. Of er nu een doelman van 18 of van 25 staat, maakt mij niet uit. Ze zoeken het maar uit wie het wordt."

Bij zaterdag eersteklasser Forum Sport vertrokken Milco Vermeer (SVC'08) en Jurrian Jouvenaar (FC 's-Gravenzande). De nieuwe hoofdtrainer Dennis den Turk vond in Justin van Look (Voorschoten'97) en Jordy Pronk (RKDEO) nieuwe doelverdedigers. Van Look heeft meer ervaringsjaren. Hij keepte op landelijk niveau in de jeugd bij Westlandia en in de eerste klasse bij Vitesse Delft. In de tweede klasse keepte hij bij Voorschoten'97, waarmee hij promoveerde, en Wilhelmus, waarmee hij degradeerde. Pronk was landelijk jeugdkeeper bij ADO Den Haag en keepte in de 2e klasse bij RKDEO. Forum Sport is dinsdag aan de seizoenvoorbereiding begonnen.

De nieuwe SEV-trainer Kenneth Soechit heeft 3 keepers in zijn spelersselectiegroep. "We beginnen het seizoen zaterdag met een trainingsdag en de competitie met 3 keepers; Kai Voorwinden, Jordi Almonte Acevedo en Jeroen Meulink. Björn Henrichs is de nieuwe keeperstrainer. Die ken ik nog al te goed als keeper uit mijn eerste periode als assistent-trainer bij SEV tussen 2005 en 2009." Henrichs, deze eeuw misschien wel de beste keeper van SEV die als professioneel honkballer alleen in de herfst en winter als voetballer beschikbaar was, kan eventueel zelf bijspringen als het nodig is. Meulink kondigde vorig seizoen aan lager te gaan voetballen, omdat hij meerdere keren per jaar langere periodes op de grote vaart zijn boterham verdient. Soechit heeft anders gehoord. "Jeroen heeft bij technisch coördinator Frank Dobbe aangegeven voor de selectie te blijven gaan. We zullen zien."

Bij de zaterdag vrouwen van RKAVV blijft volgens trainer Nikita van der Wijngaard alles bij het oude. "Wij beginnen 15 augustus aan de voorbereiding. Sterre van der Zalm is onze enige keeper. Noomi Weinberg keepte vorig seizoen in het 2e, maar is nog geen 19. Ze speelt komend seizoen in de nieuwe MO19. In de voorbereiding sluit ze wel bij ons aan omdat Sterre dan nog op vakantie is."

Bij Stompwijk'92 bleven de doelmannen Jordi Bennis en Jesper van Leeuwen. Elftalmanager Johan van der Meer: "Zondag is er een eerste trainingsdag met lunch. En het weekend erna zijn we op trainingsweekend. Jordi en Jesper zijn redelijk gelijkwaardig. De voorbereiding zal uitwijzen wie in 1 staat. We hebben inderdaad geen extra keeper."

Bij de kersverse tweedeklasser Wilhelmus was de komst van een nieuwe doelman noodzakelijk omdat Marc de Jong langdurig geblesseerd is. Trainer Oscar Laguna Burgos, die als Delftenaar de voetbalregio Delft goed kent, vond in Rick van der Mast (sv Den Hoorn) een nieuwe keeper. Hij zal de concurrentie met Martesano Biliosa (33) moeten aangaan. Biliosa beleefde twee grillige seizoenen bij Wilhelmus. "Net geen promotie in mijn eerste jaar en veel blessureleed in mijn tweede jaar. Ik wilde te snel terugkomen en werd er terecht afgehaald. Ik reken het mezelf aan dat ik het erop aan heb laten komen. Marc de Jong is een clubjongen en het is een goede zaak dat een clubjongen het eerste elftal haalt. Ik kwam net kijken bij de club. Nu is de situatie anders. Ik ga de concurrentie met Rick vol aan. Nu ben ik de jongen van de club."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>