Logo hetkrantje-online.nl
RKAVV-spits Lovette Felicia (ex-VVSB) scoort de 3-4 tegen Quick.
RKAVV-spits Lovette Felicia (ex-VVSB) scoort de 3-4 tegen Quick.

Alle regiovoetbalclubs begonnen met de voorbereiding

  •   keer gelezen   Sport

Leidschendam-Voorburg- Alle regiovoetbalclubs zijn inmiddels begonnen met de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen.

RKAVV

Anderhalve week intensief trainen had de zondag hoofdklasser RKAVV achter de rug, voordat de spelersgroep van hoofdtrainer Maurizio Ceccucci de eerste proeve van bekwaamheid bij zondag derde divisionist Quick aflegde. Het accent van zijn trainingen in de eerste periode lag voornamelijk op het verdedigen. "Tegen Quick had ik daar nog wel het een en ander op aan te merken. Daarentegen vielen drie van de vier doelpunten van ons uit situaties van hoge druk zetten, terwijl we de nadruk op aanvallen pas richting Jong ADO Den Haag thuis en het Voetbal Kampioenschap Leidschendam-Voorburg willen gaan trainen. Een overwinning op een derde divisionist staat goed. Voor ons was de wedstrijd bedoeld om de spelers een conditionele prikkel te geven. Dat is gelukt. En iedereen heeft gespeeld. Dat komt mooi uit." Verrast was Ceccucci niet. "Ik was wel benieuwd hoe de spelers op het veld zich individueel met elkaar zouden verhouden. Wie zoekt wie en hoe. En hoe communiceren ze met elkaar in het veld. Het is een groep met spelers die er al waren en spelers die uit de jeugd of van buitenaf kwamen. Daar hebben we ook indrukken uit opgedaan waar we mee verder kunnen."

Bij rust leidde RKAVV met 1-2 en na 90 minuten was de eindstand 3-4 door doelpunten van Hayden Bergen, Remco Overdevest en nieuweling Lovette Felicia (2). De Leidschendamse voetbalclub wisselde zeven spelers in de rust. Eén van hen was Giorgio Achterberg (29), die zijn comeback vierde. "Mijn zoveelste comeback ja. Ik ga proberen weer helemaal fit te worden. Nu heb ik geen blessures en kijken we hoe het dit seizoen verder loopt. Ik ga lekker op het middenveld spelen!"

Achterberg begon in zijn prille jeugd met voetballen bij VCS en doorliep zijn verdere jeugdopleiding via een jaar Ajax (1998-1999) bij ADO Den Haag (1999-2009), waar hij ook in Jong ADO Den Haag speelde en in de hoofdmacht van die club mocht debuteren. Na een tussentijdse verhuurperiode bij FC Dordrecht en een laatste jaar bij ADO Den Haag keerde Achterberg een illusie armer terug in het amateurvoetbal. Hij speelde achtereenvolgens bij Scheveningen, Haaglandia en VV Katwijk, voordat hij medio 2017 bij RKAVV neerstreek. "Tijdens mijn debuutwedstrijd in de eredivisie bij ADO Den Haag ben ik geblesseerd geraakt aan mijn knie. Bij Haaglandia overkwam me dat opnieuw. Mijn kraakbeen is nu al een tijd kapot en dat heelt niet meer; er zit artrose in mijn knie. Sinds dat debuut heb ik altijd last van die knie gehad. Een scooterongeluk 1,5 jaar geleden hielp natuurlijk ook niet."

Sinds kort probeert hij weer terug te komen. "Ook om weer een beetje bezig te zijn en om wat afleiding te hebben van al dat thuis zitten na dat ongeluk. Ik blijf het leuk vinden om te voetballen; ben ook echt een voetballende voetballer, niet iemand die het leuk vind om 20 kilometer in een wedstrijd te rennen. Ik wil er meer uitspringen met een mooie pass of goal. Als ik bij ADO Den Haag niet geblesseerd was geraakt, had ik misschien nu nog wel in de eredivisie gevoetbald. Maar zo fit als ik toen was, word ik nooit meer. Ik denk daar niet meer aan terug, kijk ook niet om in wrok. Ik heb er altijd alles voor gedaan en heb gewoon pech gehad." Het jongensboek van de aanvallende middenvelder telde weinig pagina's, maar op een lager niveau blijft hij het proberen. Giorgio Achterberg is en blijft een liefhebber.

Stompwijk'92

"Jij vraagt nu al naar onze eerste indrukken!?! Maar we hebben net de eerste training, een trainingsdag op zondag, pas achter de rug", zegt tweede elftaltrainer Rob van Benten van de zondag derdeklasser, die ook de assistent-trainer van de nieuwe hoofdtrainer Patrick Kamperveen is. "Deze week trainen twee keer, voordat we vrijdag met tweederde van de spelersgroep op trainingskamp naar de Veluwe gaan. Daar spelen we twee wedstrijden. We mixen de groep en spelen tegen VV Barneveld en Dieze West uit Zwolle." Het trainingskamp in Barneveld is nog een uitvloeisel van eerdere ervaringen met de hoofdtrainer van de afgelopen drie seizoenen Erik van Manen. "Alleen de BBQ bij zijn ouders is inderdaad komen te vervallen. Maar de vader van Erik heeft de wedstrijden en de velden nog voor ons geregeld."

SEV

De zaterdag vierdeklasser begon zaterdag aan de voorbereiding en speelt het eerste oefenduel pas tijdens het Voetbal Kampioenschap Leidschendam-Voorburg. De nieuwe hoofdtrainer Kenneth Soechit was tevreden over de eerste training(sdag). "De eerste training was prima bezocht. Natuurlijk hebben ook wij te maken met wat vakantiegangers, maar dat blijf je in deze periode houden. 's Morgens hebben we een conditionele training afgewisseld met trainingsvormen met de bal. En in de middag deden we een grote partijvorm. De gedrevenheid en vooral het zin hebben om te voetballen was op ieder z'n gezicht af te lezen. Vijfenzeventig procent van de selectiespelersgroep was aanwezig. We kijken uit naar Forum Sport 2. Het is mooi om de spelers dan ook in een oefenpot aan het werk te zien."

Forum Sport

De zaterdag eersteklasser begon dinsdagavond 6 augustus aan de voorbereiding en speelt zaterdag het eerste oefenduel. Hoofdtrainer Dennis den Turk, die in de zomer als assistent-trainer naar zijn nieuwe functie doorschoof, kreeg tot nu toe een goede indruk van zijn spelersgroep. "Er zijn nog 2 spelers op vakantie, die deze week ook nog niet aansluiten, maar er zit veel beleving in de spelersgroep. Elke training vragen we een stapje meer van de spelersgroep. De onderlinge samenwerking in de technische staf is ook heel goed. De nieuwelingen binnen de spelersgroep worden goed opgevangen."

Wilhelmus

De kersverse zondag tweedeklasser begon donderdagavond 8 augustus aan de voorbereiding en speelt zondag het eerste oefenduel. "De opkomst was direct hoog en de sfeer was meteen goed tijdens de eerste training. Zondagochtend trainden we op Kijkduin. Aan het begin van het seizoen trainen we altijd één keer op de trappen van de Puinduinen. Die was erg pittig, maar het was ook gelijk goed om te zien dat het bij de meesten conditioneel wel goed zit. De eerste oefenpotten tegen Den Hoorn en RKAVV worden pittig, maar voor ons is het goed om ons met clubs van een hoger kaliber te meten."

RKAVV Vrouwen

De zaterdag vrouwen tweedeklasser begint morgen (= donderdagavond 15 augustus) pas aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De bekerwedstrijden tegen de zaterdag derdeklassers VV Oegstgeest (zaterdag 31 augustus; 14:30 uur), DSVP 2 (zaterdag 7 september; 14:30 uur) en de stadsderby tegen de zondag derdeklasser Stompwijk'92 (zaterdag 14 september; 14:30 uur) worden als oefenwedstrijden beschouwd. Zaterdag 21 september begint de competitie.

Meer berichten