Logo hetkrantje-online.nl
Ondanks scores van 107 en 52 runs kon Noah Croes de twee nederlagen niet voorkomen (foto: Catch of the Day BV).
Ondanks scores van 107 en 52 runs kon Noah Croes de twee nederlagen niet voorkomen (foto: Catch of the Day BV).

VCC zakt weg na verlies van Dosti en HBS

  •   keer gelezen   Sport

Voorburg - Voorburg Cricketclub (VCC), dat dit seizoen terugkeerde in de Topklasse en positief verraste met thuiswinst op titelkandidaten HBS en ACC, is weggezakt naar de 8e plaats. Tegen HBS gaven de Voorburgers nog aardig partij, maar tegen Dosti leverden zij een wanprestatie: 137 – 283.

Het bowlen en fielden van VCC tegen Dosti was zwak. Opener Rahil Ahmed gaf een moeilijke vangkans weg en maakte vervolgens 89 runs. Daarmee was er nog geen man overboord, want VCC knokte zich terug: op 203 runs voor het verlies van acht wickets was de situatie sterk verbeterd.

Kuldeep Diwan werd aan het begin van zijn innings simpel gemist. Dit kwam VCC duur te staan, want de nummer 8 sloeg met enig fortuin een prima 76 bijeen. In plaats van extra vechtlust resulteerde dit bij VCC in hangende koppen, misfields, slordig ingooien en ronduit zwak bowlen met zeven no balls, maar liefst 22 wides en talloze losse ballen.

Na deze blamerende fieldingbeurt moest VCC de eer zien te redden op een niet al te bijzondere aanval en een ook al matig fieldingteam. Daar kwam echter niets van terecht. Zelfs steun geven aan de uitstekend battende Noah Croes (52) bleek te veel gevraagd. Conrad Greenshields scoorde nog wel 42 not out, maar toen was de wedstrijd allang gespeeld. VCC maakte nog niet de helft van de target.

Een week eerder verloor VCC ook het treffen bij HBS, maar in die wedstrijd werd ten minste wel strijd geleverd. Van de bondscoach mochten bowlers Glover en Kingma – cruciaal in de Voorburgse aanval met samen 34 wickets en beiden een economy rate van rond de vier runs per over – maximaal vijf overs bowlen met het oog op een interlandreeks. HBS lachte in zijn vuistje en trok ondanks een heroïsche century van man-in-vorm Noah Croes (107) de winst naar zich toe: 232 - 202.

Met HBS op 17 voor drie en een ontketende Glover (2-18) had VCC de Hagenaars al vroeg in de tang. Glover en Kingma moesten echter stoppen met het oog op de interlandwedstrijden tegen de Emiraten. Sharn Gomes (112 not out) profiteerde hiervan. Hoewel Mulder en Greenshields sterk bowlden, kreeg VCC HBS niet all out en kwamen de Hagenaars tot 232 runs.

Bij een stand van 81 runs voor het verlies van vijf wickets voor VCC leken de kaarten vervolgens geschud. Noah Croes en David Humphrey maakten echter een partnership van 64 runs voor het zesde wicket. Vooral Croes stond fantastisch te batten. De jonge Australiër maakte zijn eerste century voor VCC. Toen hij ook nog eens steun kreeg van Philippe Boissevain (15), behoorde een Voorburgse overwinning nog steeds tot de mogelijkheden. Croes (107) sneuvelde als laatste VCC'er, slechts negen ballen voor het einde.

Door deze nederlagen is VCC weggezakt naar de 8e plaats. Alleen Sparta en Quick zijn zwakker.

Meer berichten