Clubs roeren zich in aanloop naar stadskampioenschap
Logo hetkrantje-online.nl
Spits Cedric Aké (Wilhelmus, rechts) maakt tot nu toe een goede indruk (foto: AW).
Spits Cedric Aké (Wilhelmus, rechts) maakt tot nu toe een goede indruk (foto: AW).

Clubs roeren zich in aanloop naar stadskampioenschap

  •   keer gelezen   Sport

Leidschendam-Voorburg - RKAVV startte de voorbereiding met winst op zondag Derde Divisionist Quick (3-4). Vorige week dinsdagavond speelde de zondag hoofdklasser thuis met 3-3 gelijk tegen Tweede Divisionist Scheveningen door doelpunten van Remco Overdevest (1-0 & 2-2) en Lovette Felicia (3-2).

De wedstrijd werd geleid door Leidschendammer Remco Schul. Hij werd geassisteerd door Tjaard de Vries en Alexander Wagener, voetbalverslaggever van Het Krantje. Niet geheel toevallig een arbitraal trio met een SEV-verleden.

Schul voetbalde in de lagere senioren bij SEV en werd al gauw officieel KNVB-scheidsrechter. Hij fluit in de Hoofdklasse en de Derde Divisie. "Dit is wel mijn plafond is. Voor de Tweede Divisie en het betaalde voetbal komt meer kijken. Ik werk bij Politie Haaglanden. Nu is het allemaal goed te combineren." Tjaard de Vries voetbalde bij RVVH in Ridderkerk. Door zijn zoon Maarten werd hij elftalleider, clubscheidsrechter en clubgrensrechter van SEV 1 in de SEV-familie. "Ik fluit en vlag nog veel oefenwedstrijden en toernooien. Hans Slootmaker weet me wel te vinden." Alexander Wagener was een 'voetballer zonder vooruitzichten' bij SEV "Ik ben grensrechter bij SEV 1 geweest en heb tot en met 5 eredivisiewedstrijden gefloten in het zaalvoetbal. Nu fluit ik alleen nog wedstrijden bij de club van mijn zoon S.V. Honselersdijk en ben ik daar grensrechter van het 2e elftal."

Het was wedstrijdmakelaar bij de selectie-elftallen van RKAVV, Forum Sport en HBS Hans Slootmaker die het SEV-trio voor het leiden van RKAVV-Scheveningen vroeg. "Remco en Tjaard wisten dat al heel lang, maar ik kreeg te maken met een afzegging. Omdat ik wist dat jij in Honselersdijk vlagt en voor Het Krantje regelmatig naar Leidschendam komt, dacht ik bij mezelf jou eens hiervoor te vragen." Wagener moest wennen. "Ik kreeg een vlaggetje met een piepsignaalknopje erop. Remco had een zender om zijn arm. Ik moest tegelijk vlaggen en op het knopje drukken als het buitenspel was. Dat knopje vergat ik helemaal. Die heb ik de hele wedstrijd niet gebruikt."

RKAVV

In aanloop naar het SPORT2000 Voetbal Kampioenschap Leidschendam-Voorburg 2019 deze week leed RKAVV zaterdag de eerste nederlaag van de voorbereiding. Van Jong ADO Den Haag, dat komend seizoen uitkomt in de Derde Divisie, werd thuis met 2-7 verloren. Doelman Petter van Pruijssen stopte in de beginfase een strafschop. Op aangeven van Zakaria Amarani scoorde Jeremy van Lochem vervolgens 1-0, waarna dezelfde Amrani even later Hayden Bergen in staat stelde om de 2-0 binnen te schieten.

Direct na rust trok ADO Den Haag de stand gelijk; 2-2. Dat Jong ADO Den Haag het krachtsverschil uiteindelijk in 2-7 uitdrukte vond RKAVV-trainer Maurizio Ceccucci niet zo gek. "Een aantal spelers van ons is nog niet fit. Jong ADO Den Haag is ten opzichte van een amateurclub, die net weer aan de voorbereiding is begonnen, super fit. Bovendien heeft Jong ADO Den Haag een aantal jonge talenten, die echt goed kunnen voetballen."

Forum Sport

Zaterdag speelde de eersteklasser de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding. In Voorburg kwam de Leidse tweedeklasser UVS op bezoek. Vorig seizoen delfde UVS in de slotfase van de competitie het onderspit in de strijd om promotie en het kampioenschap, maar deed de club lange tijd niet onder voor de latere kampioen en promovendus Voorschoten'97, dat de komende competitie tegen Forum Sport zal uitkomen. De Voorburgse club miste zaterdag 6 spelers die vorig seizoen al deel uitmaakten van de selectie. De oefenwedstrijd werd dan ook gebruikt om maar liefst 20 spelers speelminuten te laten maken. Aanvankelijk was Forum Sport de betere ploeg, die met goed combinatievoetbal een groot veldoverwicht creëerde maar niet wist te scoren. UVS deed dat wel; 0-2. Mike de Graaf scoorde na rust het enige doelpunt voor Forum Sport. In alle opzichten was het een nuttige oefenwedstrijd.

Wilhelmus

Zondag speelde de tweedeklasser de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding. In Den Hoorn speelde de ploeg van de trainers Oscar Laguna Burgos en Harry de Jong tegen de gelijknamige eersteklasser. Wilhelmus was met vijftien man spelers naar Den Hoorn gekomen, terwijl de thuisclub voor en na rust twee compleet andere teams opstelde. Via 0-2, 1-3 en 2-4 won Wilhelmus uiteindelijk met 3-4 door doelpunten van Jacky Adam, Cedric Aké, Kevin Besamusca en Sven van Noppen. Bij Den Hoorn was oud-Wilhelmus speler Marcley Manuela betrokken bij twee assists. Hoofdtrainer Laguna Burgos was tevreden met het vertoonde spel en het resultaat. "Het eerste uur hebben we goed tot zeer goed voetbal op de mat gelegd. In de slotfase kon je duidelijk merken dat we 'maar' met 15 man waren en zij met 22 man. We hielden stand en dat deed de spelers zicht- en hoorbaar goed. De spelers peppen elkaar op en geven elkaar complimenten. Dat groepsproces is mooi om te zien."

Voor aanvaller Joao Carlos Pascoal, die met een onderbreking van een aantal jaren bij De Graafschap en Magreb op hoog niveau voetbalde, maakte voor het eerst zijn opwachting bij Wilhelmus. Laguna Burgos herkende in hem wel wat van de voetballer van weleer. "Maar hij heeft nog een lange weg te gaan. Je kunt niet ongestraft een aantal jaren niet voetballen om meteen weer op niveau terug te komen. Dat realiseert hij zichzelf ook wel. We kennen hem als sportinstructeur van clubsponsor Sportcenter Westvliet, waar hij ons af en toe training gaf. Hij moet geduld met zichzelf hebben. Dat komt wel goed." Cedric Aké maakt tot nu toe veel indruk. Laguna Burgos: "Cedric is echt goed bezig. Hij kwam in januari pas bij ons voetballen en scoorde veel in het 2e elftal. Met zijn acties en doelpunt was hij zondag één van de beteren. We mogen van hem wel wat verwachten. Ik begreep dat hij in zijn eerste periode in de selectie rechtsback was geweest. Meestal zie je het andersom gebeuren, dat een spits back wordt. Mij maakt het niet uit. De concurrentie op alle posities is sowieso vergroot. Ik moet dit seizoen spelers gaan teleurstellen. Dat hoort bij een club die hogerop wil."

Stompwijk'92

De derdeklasser was afgelopen weekend met de nieuwe trainer Patrick Kamperveen op trainingskamp in Uddel. Kamperveen heeft tot nu toe een prima indruk van zijn nieuwe club gekregen. :"Het is een leuke amicale en gezellige club en spelersgroep. We hebben een berg jeugdspelers, 12, over gekregen die voor verfrissing zorgt. In Barneveld hebben we tegelijkertijd 2 wedstrijden gespeeld. Van Barneveld werd met 1-6 gewonnen en van Dieze West Zwolle werd met 2-3 verloren. Bij beide mixteams heb ik een helft staan coachen. Ik heb dus iedereen, óók in de trainingen tot nu toe, aan het werk gezien. Vorig seizoen heb ik het 1e elftal 7x gezien en het 2e en JO19 ook een aantal keren zien voetballen. De groep is mij voor een groot deel dus wel bekend. Een aantal jeugdspelers valt in positieve zin op. Tijdens het Voetbal Kampioenschap Leidschendam-Voorburg speelt iedereen en kijken we verder."

RKAVV Vrouwen

Vierdeklasser SEV belegde tot nu toe alleen nog maar meerdere trainingen. Daar begon vrouwen tweedeklasser vorige week donderdag mee. Trainer Nikita van der Wijngaard heeft nog niet iedereen tot haar beschikking. "Jenske Kroes is nog tot half oktober afwezig in verband met haar studie, en Sam Wouters is tot volgende week nog op vakantie. Sterre van der Zalm, Nina van der Hoeven, Lotte Barmentloo en Francis Koning zullen ook nog op vakantie gaan. Dus in de maand september zijn we verre van compleet. Wel is de lang geblesseerde Stephanie Groenendijk weer terug. Assistent-trainer Jack Maitimu sluit deze week aan om de keepers te gaan trainen.

Meer berichten