Forum Sport; winnaar 5e Voetbal Kampioenschap Leidschendam-Voorburg (foto's: Alexander Wagener).
Forum Sport; winnaar 5e Voetbal Kampioenschap Leidschendam-Voorburg (foto's: Alexander Wagener).

Organisator SPORT2000 kondigt 6e stadskampioenschap aan

Sport 257 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Voorafgaand kostte het de toernooiorganisatie hoofdbrekens om de nieuwe deelnemer Stompwijk'92 in het wedstrijdprogramma in te passen, maar uiteindelijk konden toernooiorganisator en SPORT2000 Voorburg eigenaar Marc Duijs en toernooicommissielid Hans Slootmaker zaterdagavond de prijzen uitreiken.

Sportwethouder Nadine Stemerdink, die zaterdag schitterde door afwezigheid, deed vorig jaar al een uitspraak over het prestigieuze stadskampioenschap binnen de gemeentegrenzen waarin zij dient. "Het stadskamioenschap krijgt geen officiële status in Leidschendam-Voorburg. Dan gaan de andere sportverenigingen daar ook en terecht om vragen. We moeten zuinig zijn met gemeenschapsgeld. Bovendien hoort Stompwijk'92 ook bij het Voetbal Kampioenschap Leidschendam-Voorburg. Die club is er al vier jaar niet bij, maar ik heb begrepen dat er door de toernooiorganisatie met de club gesproken gaat worden, toch?" En zo geschiedde.

Opvallende uitslag in de eerste speelronde was het 2-2 gelijkspel dat RKAVV en Wilhelmus overeenkwamen. In het laatste kwartier van dat duel werd nog drie keer gescoord. Voor RKAVV scoorden Remco Overdevest (strafschop; 1-0) en Zakaria Amrani (2-0); voor Wilhelmus Josh Smart en Dylan Kasius. In het eenzijdige duel Forum Sport-Stompwijk'92 (8-0) werden dinsdagavond de doelpunten gemaakt door Edoardo Saurwalt (2), Marc du Chatinier (2), Oualid Faik en Brian de Jong. Stompwijk'92 scoorde een keer in eigen doel.

Zaterdag won Stompwijk'92 met 4-2 van RKAVV 2 en won SEV verrassend met 2-1 van Wilhelmus. Voor de Voorburgers scoorde Kevin Besamusca; voor de Leidschendammers Robin Schoew en Michiel van der Zwan. Bij SEV stond Jordi Almonte Acevedo voor het eerst in wedstrijdverband onder de lat. De nieuwe hoofdtrainer Kenneth Soechit heeft drie goede keepers tot zijn beschikking, "Kai Voorwinden en Jeroen Meulink zijn er ook nog. Jeroen was vorig seizoen eerste keus, maar werkt op de grote vaart. Wanneer hij terug is gaan we met hem praten, want ik heb begrepen dat hij tussen twee dienstreizen in lange periodes thuis is. Als hij dan twee keer in de week zou gaan trainen zou hij ook kunnen keepen op zaterdag. Het beste elftal speelt; niet de beste elf spelers. Jordi en Kai hebben specifieke kwaliteiten. Ze zoeken het met Björn Henrichs, onze keeperstrainer, maar uit. Het leuke is dat Jordi net als Björn afkomstig is uit de honkbalwereld. Heb je gezien hoe Jordi een bal uitgooit? Niet met een slingerworp, maar met een honkbal-aangooi en precies op maat over grote afstand. En hij heeft een enorme sprongkracht. Kai is degelijk; Jordi frivool. We gaan het zien."

De toernooiorganisatie voerde een nieuwe prijs in voor het stadskampioenschap. Knijnenburg, Lid v. Verdienste (2002) en Erelid (2005) v. SEV, overleed op 64-jarige leeftijd onverwacht op 13 februari van dit jaar. Hij was sinds de oprichting van Sport En Vriendschap (SEV) actief voor zijn club. Hij voetbalde niet alleen jarenlang in het eerste elftal, maar was ook jeugdleider, jeugdvoorzitter, jeugdtrainer en jeugdscheidsrechter. Ook organiseerde hij er de Grote Club Actie, deed hij kantinediensten en de contributieadministratie en was hij met anderen bij toerbeurt in de ochtend actief als Commissielid van Dienst om clubs en scheidsrechters op het sportpark te ontvangen. Met veel enthousiasme en uiterste precisie zat hij namens SEV in de toernooicommissie van het Voetbal Kampioenschap Leidschendam-Voorburg. Hij was de architect van het nieuwe wedstrijdschema, maar mocht de uitvoering van zijn geesteskind niet meer meemaken. Zijn jongste zoon Frank voelde zich dan ook vereerd om de eerste 'Theo Knijnenburg Sportiviteitsprijs' uit te reiken aan Stompwijk'92. Oalid Faik (Forum Sport) werd 'Speler v.h. Toernooi'.

Karin Zwaneveld zorgde er namens gastheer RKAVV voor dat organisatie, juryleden, scheidsrechters en assistent-scheidsrechters zaterdag op de laatste speeldag van de 5e editie van het Voetbal Kampioenschap Leidschendam-Voorburg niet te lijden hadden van de hitte.

Frank Knijnenburg (links) en Ziya Gungor (namens Oalid Faik) met Marc Duijs (rechts).
Edon Fetahi (RKAVV) vs Marc du Chatenier (Forum Sport) op het hoofdveld.

Uit de krant