De prijswinnaars van het De Boer VVV Top-12-toernooi op het ereschavot bij tafeltennisvereniging VVV (foto: Remco de Bruijne).
De prijswinnaars van het De Boer VVV Top-12-toernooi op het ereschavot bij tafeltennisvereniging VVV (foto: Remco de Bruijne). Remco Bruijne+31 6 18501174, spm@fambruijne.nl

De Boer VVV Top-12 gewonnen door 16-jarige

Sport 146 keer gelezen

Leidschendam - Afgelopen zaterdag is het de Boer VVV Top-12 toernooi gespeeld. De 16-jarige Lode Hulshof verraste in positieve zin en won de finale met overmacht.

Vooraf was als grootste kanshebber Kazeem Nasiru getipt, maar de deze moest wegens een blessure op het laatste moment verstek laten gaan. Zodoende was er geen grote favoriet meer en dat was te zien gedurende de speeldag. Alle spelers roken hun kans op de titel. Vele partijen waren daardoor buitengewoon spannend en in de poulefase bleef niemand ongeslagen.

Hoewel het goede weer het ergste deed vrezen voor de opkomst van publiek, was er nog een behoorlijk goede belangstelling en de kijkers zagen heel boeiende partijen met Arnoud Meijer, een bekende verdedigende eredivisiespeler, altijd in voor leuke interacties met het publiek. Met Jop van der Wiel, die de zeer uitzonderlijke dubbelhandige backhand kan spelen en die zo af en toe zijn batje van hand wisselt, maar ook met sterk offensieve spelers.

Waren de voorronden superspannend, de finale was toch wat minder opwindend. De 16-jarige Lode Hulshof (1e divisie) was zeer geconcentreerd en alert en zijn tegenstander Ruen Greyling (eredivisie) kwam niet in de buurt van zijn normale niveau. De overwinning ging dan ook volledig verdiend naar Hulshof, een talentvolle speler die grote kans heeft het tot de nationale top senioren te gaan schoppen.

Uit de krant