Met 44 not out stond Floris de Lange aan de basis van het kampioenschap van VCC 2 (foto: Catch of the Day BV).
Met 44 not out stond Floris de Lange aan de basis van het kampioenschap van VCC 2 (foto: Catch of the Day BV).

VCC 1 bezegelt lot Quick; VCC 2 wordt kampioen

Sport 188 keer gelezen

Voorburg - Voor aanvang van het seizoen was het doel om met een gemiddeld jong tweede elftal te promoveren naar de Eerste Klasse. De echte strijd om het kampioenschap kwam op de laatste speeldag: Qui Vive was de voornaamste concurrent.

VCC 2 bewees de sterkste te zijn in de Overgangsklasse A: 106 runs tegen 107 voor het verlies van vijf wickets. Qui Vive stond in Amsterdam al gauw onder druk dankzij goed bowlen van VCC en wist slechts 106 runs in de boeken te brengen. Marius Alberts en Alyan Razzagi gaven VCC een redelijke start en met Floris de Lange en Harold Vogelaar leek VCC zonder al te veel problemen op de winst af te stevenen. Vogelaar, Humphrey en captain Conrad Greenshields verloren echter hun wicket nog alvorens De Lange (44 not out) en de 14-jarige Tobias Nota VCC de winst en het kampioenschap brachten.

VCC handhaaft zich
Zo'n zestig kilometer verderop zorgde VCC 1 ervoor dat Quick degradeerde naar de Hoofdklasse. Eerstbattend maakte VCC 210 runs. Quick had geen enkel antwoord op het bowlen van Philippe Boissevain (vier wickets) en Nic Smit (drie wickets): 143 all out. VCC heeft zich uiteindelijk met wisselvallig spel toch betrekkelijk eenvoudig gehandhaafd op het hoogste niveau. VCC werd zevende, waardoor het 'linkerrijtje' net niet werd gehaald.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant