Voetbalseizoen begonnen met officiële (beker)wedstrijden | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Jacky Adam (Wilhelmus), hier scorend op archieffoto, scoorde twee keer tegen Groeneweg (foto: AW).
Jacky Adam (Wilhelmus), hier scorend op archieffoto, scoorde twee keer tegen Groeneweg (foto: AW).

Voetbalseizoen begonnen met officiële (beker)wedstrijden

  •   135 keer gelezen   Sport

Groeneweg-Wilhelmus 1-5

In poule 28 van bekerpoule 1 won de herintredende en kersverse tweedeklasser met overtuigende cijfers van de uit de eerste klasse gedegradeerde club uit Zevenhuizen door doelpunten van Jacky Adam (0-1 & 1-5), Sven van Noppen (1-2 & 1-3) en een eigen doelpunt. Bij rust was het al 1-4. In het bekertoernooi staan nog duels gepland tegen tweedeklasser SVC'08, waarin doelman Milco Vermeer, Jordy de Bruin en Matthijs de Jong (allen ex-Forum Sport) wellicht hun opwachting zullen maken, en eersteklasser sv Nootdorp, waarin datzelfde wellicht geldt voor doelman Yannic Augustinus (ex-Wilhelmus), Joshua Steenvoorden (ex-Forum Sport) en Jop Verhagen (ex-RKAVV) geldt.

Be Quick 1887-RKAVV 0-0

De competities in de tweede en derde divisie, het hoogste en op één na hoogste amateurvoetbalniveau van Nederland, waren al eerder gestart. Vooruitlopende op de start van de competities in de eerste klassen en lager op 21 en 22 september, waren de hoofdklassen afgelopen weekend al aan de beurt. Zondag hoofdklasser RKAVV moest meteen meer dan 500 kilometer (v.v.) reizen voor de uitwedstrijd in het Groningse Haren tegen Be Quick 1887. En dat in de wetenschap dat de uitslagen in de voorbereidende oefenduels in een neerwaartse in plaats van in een opwaartse lijn waren. Dat gegeven kostte trainer Maurizio Ceccucci, bezig aan zijn derde jaar bij RKAVV, op zichzelf echter geen hoofdbrekens. "De realiteit zegt ons dat er op dit moment niet meer inzat. Be Quick speelde een lastig systeem, waarop wij ons moesten aanpassen. Voorin konden we de bal niet lang vasthouden. De oorzaak kan te maken hebben met het feit dat we nog geen enkel duel in de sterkst denkbare opstelling hebben kunnen spelen, maar een competitie speel je niet met 11 man. We wisten weinig tot niets van Be Quick en de vorm van de dag kan ook bepalend zijn geweest. We waren niet goed genoeg. Positief is dat we niet verloren hebben en de nul hebben gehouden."

Eerder veilig zijn met wellicht stiekem omhoog kijken is de doelstelling van RKAVV dit seizoen. Het ambitieuze Hollandia, dat zich flink versterkt heeft en promotie naar de derde divisie via kampioenschap of nacompetitie als enige en absolute doel beschouwt, thuis wordt een totaal andere wedstrijd. "Hollandia zal in aanvallend opzicht haar ambities waar willen maken. Daar zijn we ons uiteraard van bewust. Jammer is dat onze spits Remco Overdevest een wedstrijd geschorst omdat hij tegen Be Quick twee gele kaarten kreeg. In de voorbereiding heeft hij laten zien fysiek sterker dan ooit te zijn en ook dat hij weer veel scoort. Lovette Felicia, een aanwinst van VVSB uit de derde divisie die ik nog van Haaglandia ken en erna nog bij Sparta heeft gespeeld, is een aantal weken in Ghana, het land waar zijn familie vandaan komt. Dat wisten we van tevoren. Daar hebben we ook op geanticipeerd. Maar tijdens invalbeurten in de oefenduels liet hij zien een veelbelovende technisch zeer vaardige en doelgerichte spits of buitenspeler te kunnen zijn. Zakaria Amrani viel tegen Be Quick in. Hij kon de hele week niet trainen, omdat hij Champions League verplichtingen met zijn zaalvoetbalclub Hovocubo had. En als je niet traint speel je niet. Zo simpel is het. Hij is er deze week weer volledig bij. We gaan zien tot wat het tegen Hollandia gaat leiden."

Teylingen-Forum Sport 0-6

De overwinning op de tweedeklasser in de eerste bekerwedstrijd was overtuigend. Het winnen van het Voetbal Kampioenschap Leidschendam-Voorburg 2019 en de 2-1 overwinning op RKAVV in dat toernooi gaf de club kennelijk veel zelfvertrouwen. Er werd met veel inzet in hoog tempo en met veel druk naar voren gevoetbald, zoals de nieuwe eindverantwoordelijke trainers Dennis den Turk (hoofdtrainer), Marcel l'Ami en spitsentrainer Matthijs Seilberger het graag zien. De vleugelspitsen Brian de Jong en Edoardo Saurwalt en de nieuwe centrumspits Luuk Goedbloed (overgekomen van zondag tweedeklasser RKDEO) werden veelvuldig en meteen vanaf het begin van de wedstrijd gezocht. Voor rust leidde dit al tot drie treffers van Goedbloed, De Jong en Saurwalt. Na rust scoorde Saurwalt nog twee keer en was het Marc du Chatenier die de laatste treffer van de dag produceerde. De Haagse eersteklasser VUC is de volgende tegenstander in de poulefase van het districtsbekertoernooi. Bij VUC veel oude bekenden met Voorburgse roots, zoals doelman Steven Verstraten, Danny de Jel, Dennis en Kevin van der Poel (allen Wilhelmus) en in de technische staf de oud-spelers van Tonegido Mark Moen (hoofdtrainer), Francisco Grant en Danny Kettenis.

Stompwijk'92-SVH 2-0

Door doelpunten van Nick Ammerlaan en Dennis van der Linden won de dorpsclub haar eerste duel in bekerpoule 1 van groep 3. Net als de andere clubs worden de bekerduels min of meer als oefenwedstrijden beschouwd. Zondag derdeklasser Stompwijk'92 speelt midweeks nog de oefenstreekderby tegen SJZ om verder te bouwen aan een nieuw elftal en de nieuwe manier van spelen. In dezelfde bekerpoule won zondag reserve-hoofdklasser RKAVV 2 met 2-0 van zondag derdeklasser SVH. Patrick van Pruijssen is dit seizoen niet alleen trainer van het tweede elftal op zondag maar ook trainer van RKAVV JO15-1 op zaterdag.

SEV-FC Boshuizen 4-2

In bekerpoule 3 van groep 2 kwamen beide ploegen die zaterdag tegenover elkaar komen te staan hun eerste officiële duel van het seizoen. DWO won bij Sporting Leiden met 0-6. In de eerste formele wedstrijd van het seizoen 2019-2020 trad SEV met een jong elftal aan. De openingsfase was voor het fysiek sterke FC Boshuizen. Hassan Bendahman deelde een speldenprik uit op aangeven van Milan van der Veer, maar trof op dat moment geen doel.
FC Boshuizen deed dat uit buitenspelpositie wel. Vlak voor rust zorgde Martijn Kersten met een precisie vrije trap van afstand voor 1-1. Na rust bleek SEV fitter. Opnieuw Kersten, Van der Veer (strafschop) en Bendahman zorgden voor 4-1, waarna FC Boshuizen het slotakkoord aantekende.

Oegstgeest- RKAVV (vro) 1-1

Een week eerder op maandagavond wonnen de Leidschendamse voetbalvrouwen nog met 1-0 bij hetzelfde Oegstgeest. Eenzelfde uitslag lag in het verschiet. Lotte Barmentloo scoorde al na 3 minuten 0-1. In de slotfase kwamen de voetbalvrouwen uit Oegstgeest dit keer toch nog langszij. Mede door goed ingrijpen van doelvrouw Noomi Weinberg, die komend seizoen in de MO19 keept, werden eerdere doelpunten voorkomen. RKAVV had het aan zichzelf te wijten dat de score niet verder uitgebouwd werd en dat Oegstgeest in de wedstrijd kon terugkomen. Desondanks heeft trainer Nikita van der Wijngaard voldoende aanknopingspunten kunnen zien om de komende weken tot de start van de competitie op verder te kunnen borduren. Er werden kansen gecreëerd en er werd bij vlagen goed gevoetbald. Bij RKAVV vierde Babette Schreuders haar rentree. Zij maakte tot twee seizoen geleden nog deel uit van RKAVV 1, maar stapte toen over naar RKAVV Vrouwen Zaal 1. Met een aantal ex-RKAVV 1 speelsters zal zij dit seizoen in RKAVV 2 gaan voetballen. Daar waar dat nodig is zullen speelsters als Marianne Baijens (vorige week rentree), Schreuders en Linda Verkijk bij RKAVV 1 in gaan vallen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>