Alle voetbalcompetities komend weekend eindelijk van start | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
RKAVV-debutant Mike van Toor scoorde meteen 1-0 (archieffoto: AW).
RKAVV-debutant Mike van Toor scoorde meteen 1-0 (archieffoto: AW).

Alle voetbalcompetities komend weekend eindelijk van start

  •   124 keer gelezen   Sport

Leonidas-RKAVV (competitie) 2-4

Na 3 wedstrijden wacht RKAVV nog op de eerste competitieoverwinning. De nederlaag was geflatteerd, want binnen drie minuten was het al 0-2 en bij 3-2 werd een opgelegde kans gemist. In de slotminuut werd het 4-2. Mike van Toor, die de geschorste Edon Fetahi verving, pegelde de 0-1 binnen en Hayden Bergen soleerde even later naar 0-2. Trainer Maurizio Ceccucci zag het daarna helemaal fout gaan. "Net als tegen Hollandia gaven we door persoonlijke fouten alle 4 de doelpunten cadeau. We hadden de eerste 20 minuten alles onder controle. Aan de speelwijze mankeerde niets. Persoonlijke fouten op dit niveau worden direct afgestraft. Zo veel dat kan niet. Dit moet er snel uit want we zijn zeker niet minder dan deze ploegen." Ceccucci was blij met het debuut van Mike van Toor. "Maar hij ging helaas ook de fout in bij eerste goal van Leonidas. Lovette Felicia is terug uit het buitenland. Daar ben ik ook blij mee, want dat geeft ons meer mogelijkheden voorin. Maar nogmaals, onnodige persoonlijke fouten moeten er gewoon uit."

Valken'68-Forum Sport 3-3

Forum Sport plaatste zich voor de eerste knock out bekerronde door doelpunten van Luuk Goedbloed (1-1), Jeroen Reinking (1-2) en Edoardo Saurwalt (2-3). Trainer Dennis den Turk is er in grote lijnen wel uit wie zaterdag zullen starten. "Zoals iedere club hebben ook wij in de voorbereiding last gehad van blessures. Lorenzo Seymonson raakte de eerste training geblesseerd en hebben we nog niet op het trainingsveld terug. Nychel l'Ami en Hugo van Diepenbeek hebben weer speelminuten in het tweede elftal gemaakt, en ook Oualid Faik en Gino Lauwers zijn nog niet fit. We hebben vertrouwen in de mensen die wel kunnen spelen." Den Turk is blij met alle aanwinsten. "Jeroen Reinking is een creatieve speler die bekend is bij de club, maar door een verblijf in Engeland voor studie, waar hij ook op redelijk niveau voetbalde, lange tijd niet hier kon spelen. Hij kan nieuwkomer Oualid, die ook een creatieve speler is, vervangen. Luuk Goedbloed doet het goed in het doel en uit de 2 nieuwe keepers gaan we kiezen. Maar goed, we hebben deze week twee trainingen waarin nog van alles kan gebeuren. We zijn klaar voor de competitie. Er zullen er gewoon 11 staan."

Wilhelmus-sv Nootdorp 0-3

Trainer Oscar Laguna Burgos werd veel wijzer deze voorbereiding. "Van de degradant uit de eerste klasse Groeneweg wonnen we overtuigend met 5-1 en van SVC'08 en Nootdorp verloren we. Van een eersteklasser (Nootdorp) en een behoorlijk versterkte tweedeklasser (SVC'08) is dat niet zo gek. Onder weerstand zie je eerder je tekortkomingen. In dat opzicht heb ik veel gezien en uitgeprobeerd wat we wel en wat we niet kunnen doen. Onze voorbereiding verliep rommelig, omdat we wat blessures kenden en omdat we in tegenstelling tot voorgaande jaren te maken kregen met mensen die tussendoor nog op vakantie gingen. Het voordeel was dat meer spelers zijn aangehaakt, omdat we niet met 13 maar met 17 man hebben gewerkt." Laguna Burgos ziet dat als een luxesituatie. "Het liefst wil je zo snel mogelijk naar meer vastigheid, maar het kost me geen hoofdbrekens om dat nu nog niet te hebben. Zondag is mijn aanvoerder Mathijs Wartna nog geschorst vanwege zijn 5e gele kaart in de laatste competitiewedstrijd vorig seizoen. Belachelijk natuurlijk, want in het betaalde voetbal begint zelfs iedereen op 0. Voor een rode kaart vind ik dat anders, maar in de bekerwedstrijden had Mathijs die schorsing ook weg kunnen spelen. De KNVB is soms ondoorgrondelijk wat dat aangaat. Mathijs speelde daardoor met het oog op de competitiestart zaterdagavond niet om nog wat uit te proberen." Laguna Burgos is blij met de verdere ontwikkelingen binnen de club. "Ik heb bijvoorbeeld de JO19-1 twee keer zien spelen. Daar zitten echt spelers tussen die volgend seizoen al kunnen aanhaken."

Stompwijk'92-RKAVV 2 3-4

RKAVV 2 bekert verder in het toernooi voor eerste elftallen. Voor RKAVV scoorden Michael Ayinla (1-1), Jeremy Burke (1-2 & 1-4) en Mike Veltman (1-3). Ayinla is afkomstig van DHC en viel vorige week al een aantal minuten in bij het eerste elftal. Jeremy Burke, het stiefbroertje van ex-RKAVV speler Brandon Richardson, is een buitenspeler die van DSO afkomstig is. Mike Veltman is een buitenspeler en afkomstig uit de RKAVV-jeugd. Eerder in de poulefase van het toernooi scoorden de ook uit de RKAVV-jeugd afkomstige Menno Scheepstra en Tim Tetteroo al. Trainer Patrick van Pruijssen is tevreden over de voorbereiding van zijn ploeg. "OK, in het Voetbal Kampioenschap Leidschendam-Voorburg waren we nog niet compleet, maar we zijn terecht eerste geworden in de bekerpoule met 1e elftallen. Ik vind het heerlijk dat de competitie weer begint. Het nieuwe seizoen mag wat mij betreft nu al lekker beginnen. Het is leuk en top dat we door zijn in de beker. Ik ben benieuwd naar de loting. Het wordt in ieder geval een leerzame extra wedstrijd tegen weer een 1e elftal."

Stompwijk'92-trainer Patrick Kamperveen zag Nick Ammerlaan, Dennis van der Linden en Bart van Boggelen voor zijn ploeg scoren. Hij is zeer tevreden over de vorderingen van zijn ploeg, die aan zijn nieuwe speelwijze wennen moet. "Die is gebaseerd op balbezit, druk zetten, intensief bewegen en meedenken. De jeugdspelers Rick den Haan, misschien wel de meest talentvolle speler van Stompwijk'92, en Coen Kemna en Fernando Zabala zitten tegen een basisplaats aan. De andere jeugdspelers hebben meer tijd nodig maar komen er aan. Dennis van der Linden en Nick van den Bosch, mijn aanvoerders, hebben last van hun lies. Dennis wacht op een liesbreukoperatie. Die ben ik straks 4 tot 6 weken kwijt. De oud gedienden Joris Disseldorp en Tim van Rijn hebben zich weer beschikbaar gesteld. Tim maakt graag plaats als Nick en Dennis weer terug zijn, maar van mij hoeft dat niet. Hij is zo ervaren en rustig in zijn coaching, dus erg belangrijk. Ook Jaco Sweere is terug. Kortom iedereen wil voetballen in de nieuwe stijl. De keuze voor de keeper heb ik gemaakt. Jordi Bennis mist veel dinsdagavondtrainingen de komende weken wegens zijn werk, waardoor de zeker niet betere Jesper van Leeuwen, ze zijn aan elkaar gewaagd, de competitie begint."

SEV-Sporting Leiden 0-5

SEV-aanvoerder Wessel van Huizen zag zijn ploeg, inclusief hemzelf, worden overlopen. "We kwamen totaal niet in ons spel en stonden tegenover een heel goed elftal. Wij misten door vakantie of weekend 4 basisspelers, als ik dat zo mag zeggen. Want de trainer Kenneth Soechit bepaalt natuurlijk. Hij is nieuw en heeft in de voorbereiding veel mensen willen zien spelen. Zelf ben ik ook tussendoor nog op vakantie geweest, dus aan vastigheid heeft Kenneth nog niet echt met ons kunnen werken. Anderzijds weet ik ook niet wat we van Graaf Willem II VAC kunnen verwachten. Ze komen van de zondag. Vorig seizoen hebben we een oefenduel van ze gewonnen, maar misschien zijn er veel spelers nieuw. De hele 4e klasse poule overziend schat ik in dat deze minder sterk is dan vorig jaar, maar pin me daar niet op vast."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>