[ADVERTORIAL SPORTKRANT]Nieuw seizoen van start bij Gymnova Gymnastiek | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
(foto: Ankie Mathlener).
(foto: Ankie Mathlener).
ADVERTORIAL SPORTKRANT

Nieuw seizoen van start bij Gymnova Gymnastiek

  •   127 keer gelezen   Sport

Leidschendam - Dit jaar helemaal een goed begin, want we bestaan 50 Jaar! Turnen bij Gymnastiek Gymnova, iets voor jou? Altijd al getwijfeld of turnen iets voor jou is? Pak je kans, een nieuw seizoen is zojuist van start gegaan! In dit artikel zullen we je het één en ander vertellen over onze vereniging Gymnova. Houdt u ons goed in de gaten, want er zullen in het kader van het 50-jarig bestaan verschillende extra activiteiten plaatsvinden.

Wat is turnen precies?
Turnen is een sport die beoefend wordt met behulp van toestellen. De sport is in de 19e eeuw ontstaan. Belangrijke onderdelen bij het turnen zijn vloer, sprong, brug en evenwichtsbalk.

Geschiedenis
Gymnova Gymnastiek, de naam van onze vereniging is een begrip in Leidschendam en omgeving. Sinds 1969 verzorgen we voor jong en oud turnlessen. We zijn vooral gericht op de recreatieve sportbeoefening en op plezier hebben in het sporten. Maar, wil je toch hogerop, we hebben ook selectiegroepen. We zijn geen vereniging die stil staat. Dat blijkt uit het feit dat we al weer een jaar trainen met de selectiegroepen in een prachtige turnhal bij de Cascade in Voorburg. We bieden lessen aan op verschillende plekken in de gemeente. Dit, om zo dicht mogelijk bij onze leden lessen aan te bieden. Woon je in 't Lien, Prinsenhof, of in Leidschenveen, in de buurt is altijd een zaal die wij huren.

Past u weleens op uw kleinkinderen en vindt u het leuk om samen te sporten. In de leeftijd van 1 t/m 3 jaar kunt u samen met uw kleinkind naar de gym. Dit wordt gegeven op maandagochtend van 9:00-10:00 uur en van 10:00-11:00 uur in de Vliethorst(Prinses Carolinelaan 1). U kunt dit natuurlijk ook samen met uw kind beleven, want dit is een (groot)ouder en kind gym.

Kinderen
Voor kinderen vanaf 3 jaar worden er turnlessen gegeven. Voor jongens is er een aparte turnles. En voor de kinderen die echt goed zijn in turnen, zijn de selectiegroepen een optie. U leest het, voor elk wat wils! Behalve de reguliere lessen worden er ieder jaar ook andere activiteiten georganiseerd. Te denken valt aan onderlinge wedstrijden, het turngala of het jaarlijkse kamp.  De lessen worden verzorgd door een enthousiaste leiding, variatie is gegarandeerd! Neemt u ook eens een kijkje op facebook en instagram. Hier worden alle berichten zoveel mogelijk up to date gehouden.

Volwassenen
Voor volwassenen hebben wij natuurlijk ook allerlei opties.

De "Total body work-out" heeft een wisselende inhoud, maar kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien:
•    Warming up (5 min.)
•    Aerobic(dans) work-out (20-25 min.)
•    Cardio (5 min.)
•    Total body work-out met of zonder gewichten (20 min.)
•    Cooldown / stretch (5 min.)
Voor plaats en tijd van de lessen: zie de website www.gymnovagym.nl

In deze les zijn volwassenen welkom om op hun eigen niveau lekker te bewegen op muziek en zo het gehele lichaam op een leuke manier te trainen. De lessen beginnen altijd met een warming up. Daarna volgt een passencombinatie, een stukje conditietraining, een gedeelte waar spiergroepen apart worden getraind en de les wordt beëindigd met een goede cooling down. Tijdens de cooling down zal er lekker gestretcht worden, zodat je na de les weinig tot geen spierpijn zult hebben.

De passencombinatie is een onderdeel waarvan mensen vaak denken "dat kan ik niet". Deze combinatie wordt stap voor stap opgebouwd en compleet genoemd, zodat je precies weet wat er staat te gebeuren. Iedereen kan zo'n stappencombinatie meedoen. Ook als je voor de eerste keer komt. Rustig aan beginnen en onthoud: "oefening baart kunst!" In elke les is coördinatie een belangrijk onderdeel. Dat betekent oefenen in verschillende bewegingen voor armen en benen. Onderzoek heeft aangetoond dat het belangrijk is om de coördinatie goed te trainen om je hersenen goed actief te houden.

Elke les wordt begeleid door muziek. Deze muziek varieert van golden oldies tot supernieuw. Afwisseling hiervan zorgt dat de muzieksmaak van iedereen regelmatig langskomt.
Er is geen minimum- of maximumleeftijd voor deze les. Kom gerust eens langs bij onze groep. Je kunt altijd twee proeflessen volgen om te kijken of je het wat vindt.
Voor meer info stuur een mail naar info@gymnovagym.nl of neem contact op met Jacqueline Schouten. tel: 070-3278172.

55-plussers
Eén van onze doelgroepen zijn de ouderen onder ons. We weten allen dat bewegen voor alle leeftijdsgroepen gezond is. Dus ook voor mensen van 55 jaar en ouder. Behalve dat u werkt aan uw conditie en coördinatie, schept sporten ook een band tussen onze leden. Ook dit is een speerpunt binnen onze lessen: gezellig samen sporten en jezelf uitdagen. Voor deze groep mensen hebben we speciale aandacht en bieden we een op de groep afgestemd programma.

Mail ons op:info@gymnovagym.nl, of kom langs op een les. U kunt altijd vrijblijvend een keer meedoen. Gymnova is aangesloten bij de Ooievaarspas.


 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>