Active Health Center innovatief en onderscheidend | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Fysiotherapeut Joey Kruisbeek maakt in het Active Health Center een videoanalyse van een patiënt met kruisbandklachten (foto/tekst: DJ).
Fysiotherapeut Joey Kruisbeek maakt in het Active Health Center een videoanalyse van een patiënt met kruisbandklachten (foto/tekst: DJ).

Active Health Center innovatief en onderscheidend

  •   139 keer gelezen   Sport

Leidschenveen - Bij Active Health Center (AHC) aan de Henri Faasdreef 226 in Leidschenveen en AHC Ypenburg aan de Kleveringweg 33 in Delft kun je terecht als je fitter en gezonder wil worden. Bijvoorbeeld door te fitnessen of deel te nemen aan de verschillende groepslessen. Maar ook als je wilt werken aan je herstel na een blessure, of om preventief te sporten om in conditie te blijven.

"Eerst gaan we bekijken wat het doel is", vertelt fysio- en manueel therapeut Joey Kruisbeek. "Alleen fitter worden, herstellen van klachten of blessures, of juist om deze te voorkomen. Fitnessen doe je bij ons de eerste twee tot drie keer onder begeleiding en daarna heb je om de drie weken een evaluatie met een coach om te kijken hoe het ervoor staat en om de doelen eventueel bij te stellen."

Als men klachten heeft komt men bij de fysiotherapeut terecht. "Sinds een half jaar hebben wij onze werkwijze verbeterd en werken wij meer multidisciplinair", geeft Kruisbeek aan. "We werken zowel curatief, dus om een blessure te verhelpen, als preventief om (het terugkeren van) blessures te voorkomen. Daarbij werken onze fysiotherapeuten en manueel therapeuten samen met hydrotherapeuten en voedingsconsulenten. Tevens is hier eens per week een huisarts aanwezig."

Voor mensen met overgewicht kan er - in samenspraak met de voedingsconsulent - een plan worden opgesteld. Indien er sprake is van een klacht of een blessure, wordt getracht deze met oefeningen en behandelingen te verhelpen. Maar eerst wordt gedegen onderzoek gedaan om te kijken wat er precies aan de hand is. Als dit is vastgesteld, wordt ingeschat, wat er moet gebeuren, hoelang het gaat het duren en bekeken wat je er zelf aan kunt doen. Tevens wordt het bewegingspatroon bestudeerd. Bij AHC wordt hierbij gebruik gemaakt van de nieuwste technieken, zoals de videoanalyse om te kijken naar je houding en bewegingspatroon.

"Door klachten of blessures ga je vaak anders bewegen. Aan de hand van de videoanalyse kan dit worden vastgesteld. Dat maakt het een stuk inzichtelijker", geeft Kruisbeek aan. "Om te zien of er een afwijking is van het normale patroon bestuderen we de beelden en door middel van het trekken van lijnen kunnen we zelfs de miniemste afwijkingen opsporen. Vervolgens wordt gestart met oefeningen om het bewegingspatroon te veranderen. Na een tijdje wordt er weer een video gemaakt om te kijken of er verbetering/verandering is. We kunnen tot op de graad nauwkeurig het verschil meten. De videoanalyse wordt ook per e-mail naar de mensen zelf gestuurd om thuis te bekijken."

Met de actieve aanpak van de deskundige fysiotherapeuten van het AHC Leidschenveen en Ypenburg merkt het merendeel van de cliënten al binnen vier weken resultaat. Dit kan zonder verwijzing van de huisarts en u kunt binnen 24 uur terecht. AHC werkt samen met diverse orthopedische klinieken. Indien nodig wordt men doorverwezen naar een medisch specialist.

Het doel van AHC is om iedereen die binnenstapt gezonder en fitter te krijgen om zo hun kwaliteit van leven te verbeteren. Het sportcentrum onderscheidt zich van andere fitnesscentra door de aanwezige kennis op het gebied van gezondheid en bewegen. "Bij AHC ben je verzekerd van de beste begeleiding en persoonlijke aandacht die nodig is om jou je doelstellingen te laten halen", garandeert Kruisbeek. "We houden het niveau van onze instructeurs ook constant op peil. Een keer in de vier weken krijgen zij scholing om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen."

De kwaliteit van de medische afdeling blijkt ook wel uit het feit dat er bij AHC een onderzoek van de Hogeschool Utrecht is gestart naar het bewegingspatroon bij nekklachten. "We hebben zelf een test ontwikkeld die daarvoor wordt gebruikt", aldus Kruisbeek. Ook is AHC lid van het Schoudernetwerk, een netwerk van fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in het onderzoeken en behandelen van schouderklachten.

Meer info over AHC via tel. 070-4444082 (Leidschenveen), of 015-2561010 (Ypenburg). Kijk ook op www.ahcfysiotherapie.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>