Logo hetkrantje-online.nl
Timo Ploemen, Jordy Pronk & Sam Jellema (allen Forum Sport) voorkomen gevaar (foto: Koos Ophorst).
Timo Ploemen, Jordy Pronk & Sam Jellema (allen Forum Sport) voorkomen gevaar (foto: Koos Ophorst).

Alleen ADO Vrouwen winnen in regenachtig voetbalweekend

  •   122 keer gelezen   Sport

Leidschendam-Voorburg - Na het knappe punt vorige week bij PSV trapte eredivisionist ADO Den Haag Vrouwen, het team van de Leidschendamse hoofdtrainer Sjaak Polak, vrijdagavond het weekend af met een uitstekende 1-0 overwinning op Ajax. 

In het eigen Cars Jeans Stadion onderscheidden de ex-RKAVV-sters Maartje Looijen (1e gevaar na uittrap keeper) en Paola van der Veen (lob van afstand net naast) zich, maar werd Chasity Grant (óók Oranje Vrouwen O19!) matchwinner. De overige clubs deden het minder; er werd het weekend niet gewonnen.

DSVP-RKAVV (vrouwen) 1-1

Trainer Nikita van der Wijngaard van de tweedeklasser kon er goed mee leven. "Na rust hebben we geprobeerd de balans op het middenveld terug te krijgen. Achterin stonden we beter. We vonden meer voetballende oplossingen, waardoor we langer balbezit hadden. Keeper Sterre van der Zalm en laatste vrouw Michelle Hersmis redden ons in de slotfase, alhoewel wij ook nog hadden kunnen winnen. Ik ben tevreden met een punt. We hebben nog geen wedstrijd in dezelfde samenstelling kunnen spelen, waardoor automatismen ontbreken. DSVP heeft die wel. We beginnen compleet te raken. Onze selectie is niet breed, dus zullen we afhankelijk blijven van speelsters uit Vrouwen 2 en MO19." RKAVV is zaterdag competitievrij.

S.V. Honselersdijk-Forum Sport 1-1

Alleen Lorenzo Seymonson en Gino Lauwers ontbraken nog bij de eersteklasser. Nychel l'Ami maakte zijn rentree in de basis. Tegen de Westlandse ploeg van 'Forum Sport Legende' André Lourens (ex-speler fusiepartner Devjo & 2 lange periodes hoofdtrainer) had trainer Dennis den Turk meer verwacht. "We verzuimden het eerste kwart de wedstrijd op slot te gooien. In die fase kregen we hele goede kansen. Voetballend waren we de betere ploeg. Honselersdijk speelde vanuit de omschakeling, waarin zij heel gevaarlijk zijn. In de slotfase kon het alle kanten op. Ik kan met 1-1 leven. XerxesDZB wordt een ander verhaal. Zij boekten zaterdag hun eerste overwinning en willen die lijn natuurlijk doorzetten. Wij zijn aardig bezig. Alle ingrediënten zijn er dus om er een leuke wedstrijd van te maken. Voor veel publiek hoop ik."

Alphense Boys-RKAVV 2-0

De Leidschendamse hoofdklasser had een totale offday. Na een respectvol eerbetoon voor de overleden Alphense Boys-speler en ex-prof Kelvin Maynard vooraf scoorden de gastheren door een knullige situatie bij RKAVV achterin al vroeg 1-0 en nog voor rust 2-0. Trainer Maurizio Ceccucci was als altijd realistisch. "Door slap verdedigen gaven we al in 2e minuut een doelpunt weg. In de 2e helft hebben we een aantal goede kansen gehad, maar helaas niet gescoord. Ook Alphense Boys kreeg nog een paar kansen, dus kun je zeggen dat we verdiend verloren hebben."

Concordia-Wilhelmus 2-2

Voor de Voorburgse tweedeklasser was het de competitieopening. In een chaotisch begin werd het 1-0, waarna Wilhelmus meer en scorend in de wedstrijd kwam. Toch kwam Concordia alsnog langszij. "Ongelofelijk", zegt trainer Oscar Laguna Burgos. "We kregen 4 mogelijkheden op 1-3. Op een slechte 1e helft volgde een goede 2e helft. Zo'n wedstrijd moeten we gewoon over de streep trekken." Clubdoelman Martesano Biliosa verloor de concurrentiestrijd met nieuwkomer Rick van der Mast (ex-SV Den Hoorn). "De hoofdtrainer wil snel vooruit voetballen en vindt mijn type doelman daar niet tussen passen. Rick is meer een 'baas' in het strafschopgebied, coacht beter, en heeft een prima trap. Ik vind het jammer maar kan me erin vinden. Ik zat inderdaad niet op de bank. Het tweede elftal speelde zondag ook om 14:00 uur; bij WIK 2. We wonnen met 1-2 en ik stopte weer eens een pingel bij een 0-1 stand. Daar staat deze pingelkoning om bekend."

Stompwijk'92-Taurus 1-1

De 'saaie derde klasse wedstrijd' (citaat: Stompwijk'92-trainer Patrick Kamperveen) werd vijf minuten voor tijd door strafschoppen beslist. Beide keepers werden door de strafschopnemers de verkeerde hoek in gestuurd. Trainer Denis Luhulima (vorig jaar SEV) heeft het naar zijn zin bij Taurus. "Technisch en tactisch maken we grote stappen. De tevredenheid is wederzijds hoorde ik van mijn voorstopper, die tevens voorzitter van de Delftse studenten voetbalclub is. Stompwijk'92 begon sterker, maar speelde na rust meer vanuit de omschakeling." Zijn collega Kamperveen beaamde dat niet. "Wij mochten de bal, zij zetten geen druk en stonden goed compact bijna op eigen helft op ons te wachten. Het was moeilijk om tot kansen te komen. Dat had zeer zeker ook te maken met de wind en regen. Niet iedereen haalde zijn niveau. Zeker niet qua tomeloze inzet. Yorick van Benten én Rick de Haan verzetten verdedigend bergen werk. Yorick is dat gewend en moet dat doen, 'Haantje' zie ik liever veel aan de bal."

FC Zoetermeer-SEV 5-1

Assistent-trainer Ben de Haan spreekt niet van een totale offday. "Lastig is het wel dat onze keeper die had, maar dat kan gebeuren. Zo vroeg in het seizoen is er uiteraard geen man overboord. De vroege 2-0 achterstand vroeg om meer aanvallen. In de rust bespraken we dat en werd een en ander, óók in de loop van de 2e helft, omgezet. We drukten Zoetermeer na rust ver naar achter en waren kansrijk, maar we gaven ook countermogelijkheden weg." Een verklaring had De Haan wel. "We hebben nog geen 2 wedstrijden achtereen met een zelfde basiselftal gespeeld. Door meerdere omstandigheden is ons spel nog te wisselvallig. We werken hard aan automatismen en vastigheid. Aan werklust ontbrak het zeker niet. We hadden weinig geluk tegen een effectief goed spelend Zoetermeer. Tegen GDA krijgen we de kans om ons te revancheren." Overigens ontbrak de talentvolle Szymon Rutkowski (21) in de voorbereiding. De Pool trainde eind vorig seizoen al mee en toonde interesse om SEV-lid te worden. De Haan: "De hele zomer hoorden we niets van hem, en ineens dook hij bij SV Loosduinen op. Het blijft raar, maar goed, ieder z'n geluk natuurlijk."

Meer berichten