Alleen RKAVV en Forum Sport verliezen in herfstachtig weekend
Logo hetkrantje-online.nl
Jordi Cazier (SEV) staat op het punt een corner uit te verdedigen voordat GDA gevaarlijk kan worden (foto: AW).
Jordi Cazier (SEV) staat op het punt een corner uit te verdedigen voordat GDA gevaarlijk kan worden (foto: AW).

Alleen RKAVV en Forum Sport verliezen in herfstachtig weekend

  •   keer gelezen   Sport

Forum Sport-Xerxes DZB 0-2

"Over de strijd en inzet tegen het uit de hoofdklasse gedegradeerde XerxesDZB hadden we niks te klagen. Die waren nadrukkelijk en goed aanwezig", zegt trainer Dennis den Turk, die zijn ploeg zag worstelen met zichzelf. "Op voetbalgebied haalden te veel spelers hun normale niveau niet. Daar ga ik rustig met de betreffende spelers individueel over praten. In mijn achterhoofd weet ik wat we kunnen. We hebben van onszelf verloren." Beide doelpunten vielen na rust. Voor rust miste Marc du Chatenier nog een strafschop.

Opstelling: Justin v. Look; Sebastiaan v. Beek, Nychel l'Ami (69. Orlando Ribeiro Agues), Mike de Graaf, Timo Ploemen; Oalid Faik (70. Sam Jellema), Hugo v. Diepenbeek, Marc du Chatenier; Brian de Jong (60. Tom Bijen), Luuk Goedbloed, Edoardo Saurwalt.

Watergraafsmeer-RKAVV 2-1

"Ik verwacht dat wij ons willen herstellen", zei trainer Maurizio Ceccucci in aanloop naar het uitduel op zaterdagavond tegen de koploper. Qua spel en kansenverhouding kwam dat herstel er zeker. De koploper kreeg minder scoringskansen, maar was echter dodelijk effectief. Bij RKAVV ontbrak Edon Fetahi, die tijdens de maandagavondtraining vorige week per ongeluk onzacht in aanraking kwam met een medespeler en daar een klein scheurtje in een knieband aan overhield. Ceccucci: "Die zijn we helaas een tijdje kwijt, maar daarentegen was de terugkeer van aanvoerder Robin Steffens verheugend nieuws, al mogen we na 20 minuten voetbal niet meteen van hem verwachten dat hij het leiderschap weer meteen op zich neemt en 90 minuten maakt. Hij is er lang uit geweest en zal eerst zichzelf moeten hervinden. Deze week maakt hij nog minuten in een wedstrijd van Jong RKAVV en dan zullen we het zondag wel zien."

Ceccucci verwacht dat zijn ploeg de ingeslagen weg door zal zetten. "We hebben een hele goede wedstrijd tegen de koploper gespeeld, waren grote fasen van het duel beter, maar ongelukkig in de afronding. Ik ben tevreden en dat hoefde ik maandagavond tijdens de gezamenlijke videoanalyse niet nog eens te zeggen. Ik hoop dat ik het na komende zondagmiddag ook over het resultaat zal kunnen zeggen."

Opstelling: Mike ten Kroode; Jubilee Djan, Mike v. Toor (74. Robin Steffens), Burak Huyuk (70. Jeremy v. Lochem), Riemer Bovet; Justin v. Rijswijk, Jedsel Markes, Rico de Boer; Zakaria Amrani (76. Hayden Bergen), Remco Overdevest, Lovette Felicia. Doelpunt: Markes (strafschop; 90+4.)

ASC-Wilhelmus 0-1 (na 45 min.)

"De scheidsrechter voelde zich niet zo lekker, begon aan de wedstrijd met wat extra suiker en een hapje, maar voelde zich in de rust genoodzaakt niet verder te gaan, omdat hij het idee had flauw te zullen gaan vallen. Binnen de door de KNVB gestelde periode kon er geen vervangende scheidsrechter vanuit Den Haag in Oegstgeest zijn, waardoor de wedstrijd werd gestaakt. En dat is maar goed ook, want iedereen was doorweekt en werd al koud", zegt trainer Oscar Laguna Burgos, die zijn ploeg ondanks de aanhoudende regen en het spekgladde veld redelijk goed zag spelen. "Vlak voor rust schoot Matthijs Wartna nog een strafschop 5 meter over het doel. Een 0-2 voorsprong had de verhoudingen ook beter weergegeven en was met het oog op uitspelen ook wel prettig geweest."

In de warming-up viel Remy Kant uit met een kuitblessure. Laguna Burgos: "Hij klaagde ook over pijn in zijn bovenbeen, dus we moeten afwachten of hij zondag inzetbaar is." Het uitspelen van de wedstrijd wordt volgens Laguna Burgos nog een kalenderprobleem. "In het door de KNVB al geplande inhaalweekend spelen we tegen HMSH, want die club mag van de KNVB weer spelen na een onderzoek omtrent een gestaakt bekerduel. ASC heeft geen kunstlichtmasten, dus doordeweeks uitspelen wordt het ook niet. Terug naar Oegstgeest wordt dus lastig plannen. Het is nu bijna half oktober en we hebben pas anderhalve competitiewedstrijd gespeeld. Voor ons wedstrijdritme is dat niet goed."

Opstelling: Rick v.d. Mast; Tomas Ruijgrok, Bas de Bree, Matthijs Wartna, Jasper Wartna; Carlo Goedhart, Jacky Adam, Yuri Bruno; Kevin Besamusca, Jake Smart, Cedric Aké. Doelpunt: Bruno.

Stompwijk'92-HWD 3-2

"Ik had nog nooit van de club HWD uit Rotterdam gehoord, maar ze waren niet zo slecht als dat de 0 punten op de ranglijst deden vermoeden", zegt Dennis van der Linden in een telefonisch vraaggesprek met een redacteur op de website Leidenamateurvoetbal.nl afgelopen zondagnamiddag. "Voor rust speelden we best goed en creëerden we veel kansen door goed combinatiespel. We scoorden te weinig, waardoor we het onszelf de 2e helft moeilijk maakten. HWD speelde na rust met de lange bal. Wij kwamen moeilijk onder die druk uit. Met hangen en wurgen wonnen we voor het eerst deze competitie."

Zondag wacht opnieuw een onbekende tegenstander. Van der Linden: "Bij mijn weten hebben we ook nooit tegen ODB gespeeld. We zullen dan weer een ander type ploeg tegenkomen. We hebben altijd in Leidse poules gespeeld. Die boerencluppies waren we gewend. Je kent bijna iedereen. Ik verwacht wel dat we bovenin mee kunnen draaien in de 3e klasse. We moeten in de spelersgroep nog aan elkaar en aan de nieuwe trainer wennen. Er zijn zo veel jeugdspelers overgekomen! En een aantal spelers speelt op andere posities. Zo hebben we nog nooit met elkaar gevoetbald. Met Enrico Geus, nu UVS, en Nick Ammerlaan konden we countervoetbal spelen. Patrick Kamperveen, de nieuwe trainer, wil dat we combinatievoetbal gaan spelen. Ik vind dat sowieso leuker; dat we meer gaan voetballen in plaats van dat we de lange bal spelen. We zitten in alle opzichten in een nieuw en boeiend proces."

Tegen HWD waren Rick de Haan, Fernando Zabala en Donny van Marwijk geblesseerd. Het is afwachten of het trio zondag inzetbaar is.
Doelpunten: Ammerlaan (1-0 & 3-1) & Disseldorp (2-0).

SEV-GDA 2-1

Alle wisselspelers, inclusief reserve-doelman Jeroen Meulink en de niet ingevallen Roel Vogel, liepen zich na rust warm. Trainer Kenneth Soechit liet niets aan het toeval over. "Milan van der Veer en keeper Kai Voorwinden liepen lichte blessures op en daar wilde ik op voorbereid zijn als ze niet verder konden. Uiteindelijk liep het anders." SEV maakte het zichzelf moeilijk door vele kansen na rust om zeep te helpen.

Soechit: "De afronding of eindpass was niet goed. Wij hebben GDA in de wedstrijd gehouden. Ik ben heel erg tevreden dat we de wedstrijd als team winnend over de eindstreep hebben gebracht, maar voetballend had het inderdaad beter gekund en gemoeten." Jeremy Knegtmans en Milan van der Veer begroetten een oude bekende. Zij speelden nog samen selectievoetbal met GDA's assistent-trainer Wesley van Maren bij RKAVV. Scheidsrechter Van Dop was lovend over zijn beide assistent-scheidsrechters. "Ze zijn clubgrensrechters. Naar mijn ervaring wordt niet altijd eerlijk gevlagd. Maar zij deden dat wel." In de 'Week van de Scheidsrechter' mag dat ook eens gezegd worden!

Opstelling: Kai Voorwinden; Roland Groeneweg, Milan v.d. Veer, Wessel v. Huizen, Jordi Cazier (73. Hassan Bendahman); Jeremy Knegtmans, Tim de Jong, Michiel v.d. Zwan; Justin Wühl, Jasper Koning, Martijn Kersten (83. Peter Raaijmakers). Doelpunten: De Jong (1-0) & Koning (2-0).

Voetbalprogramma

Zaterdag 12 oktober
RVVH-Forum Sport, 14:30 uur, Sportlaan, Ridderkerk.
SEV-RVC Celeritas & RKAVV-LYRA (vrouwen), 14:30 uur.

Zondag 13 oktober
ODB-Stompwijk'92, 14:00 uur, Albardastraat, Den Haag.
Wilhelmus-Teylingen, 14:00 uur.
RKAVV- v.v. Emmen, 14:30 uur.

Meer berichten