ZVV Den Haag en Esther Scheenaard (nummer 23; linksonder) vieren het winnen van de Futsal Cup.
ZVV Den Haag en Esther Scheenaard (nummer 23; linksonder) vieren het winnen van de Futsal Cup.

Esther Scheenaard wint Futsal Cup 2018

TelstarTV 556 keer gelezen

Leidschendam - De Leidschendamse voormalige eredivisionist ADO Den Haag Vrouwen voetballer Esther Scheenaard (35) stopte in 2012 na 95 officiële wedstrijden, 2 doelpunten, een landskampioenschap, een bekertitel (beiden in haar slotjaar!) en 24 interlands met voetballen op topniveau.

"Ik kwakkelde met blessures en daarvan terugkomen was heel zwaar. Ik wilde er niet alles meer voor doen en laten." In 2014 haalde haar zusje Linda haar over om op recreatief niveau bij SEV te komen zaalvoetballen. Het team promoveerde prompt naar de hoofdklasse, waarin het team een seizoen later een ondergeschikte rol speelde. Het spelletje was Scheenaard zo goed bevallen dat ze vorig seizoen bij hoofdklasser Mazzel Stars (Zoetermeer) ging zaalvoetballen. Dit seizoen komt ze uit voor hoofdklasser ZVV Den Haag, dat gezien de samenstelling gerust ADO Den Haag Vrouwen Zaalvoetbal kan worden genoemd, omdat het team vooral uit afgezwaaide en jong bij ADO afgevallen voetbalvrouwen bestaat. In de hoofdklasse is men nog ongeslagen zonder puntverlies. Ter voorbereiding op de tweede competitiehelft zaalvoetbalde ZVV Den Haag vorige week vrijdagavond een oefentoernooi in Heerhugowaard tegen louter vrouwen eredivisie zaalvoetbalclubs.

"En we hebben het toernooi om de Futsal Cup gewonnen!", zegt Scheenaard. Tegen het Centrum voor Topsport & Onderwijs (CTO) Amsterdam (3-3 na 3-0 achterstand!) en het organiserende Reiger Boys (2-2) werd gelijkgespeeld. Van het Amsterdamse Lusitanos werd met 4-0 gewonnen. In de finale werd na het nemen van strafschoppen van CTO Amsterdam (2-2) gewonnen. Scheenaard nam één van de strafschoppen. "Het zaalvoetballen op topniveau en oefenen tegen eredivisieclubs is inderdaad een enorm leuke uitdaging, maar ik wil nog steeds alleen maar lekker tegen een balletje kunnen blijven schieten. Gezien mijn leeftijd heb ik verder geen ambities. Het Nederlands zaalvoetbalteam? Eredivisie spelen is daarvoor wel een vereiste, maar dus geen doel voor mij. Viviënne Nieuwenhoven-Knegtmans uit Leidschendam, met wie ik bij ADO Den Haag Vrouwen heb gevoetbald, doet dat wel bij Pernis en is wel zaalvoetbalinternational. Ik train nu een stuk minder dan in mijn ADO-tijd, maar gelukkig is de fitheid nog prima. Hoelang ik nog met zaalvoetballen doorga? Ik heb werkelijk geen idee. Dat bekijk ik per seizoen.

Uit de krant