Met een achtergrond op het gebied van openbare orde en veiligheid, het sociaal domein, dienstverlening en bedrijfsvoering heeft Alexander een brede ervaring opgebouwd in het lokaal bestuur (foto: gemeente LDVB).
Met een achtergrond op het gebied van openbare orde en veiligheid, het sociaal domein, dienstverlening en bedrijfsvoering heeft Alexander een brede ervaring opgebouwd in het lokaal bestuur (foto: gemeente LDVB).

Alexander van Mazijk nieuwe gemeentesecretaris

Verkiezingen 427 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De heer Alexander van Mazijk is door het college van burgemeester en wethouders per 15 september 2019 benoemd als gemeentesecretaris/algemeen directeur van Leidschendam-Voorburg. Alexander van Mazijk volgt Michiel Gorsse op die op dit moment waarnemend gemeentesecretaris/algemeen directeur is.

Alexander van Mazijk (45) is zijn loopbaan gestart bij de Veiligheidsregio (toen nog Hulpverleningsregio) Haaglanden en heeft sindsdien gewerkt in diverse rollen en functies in het lokaal bestuur. De laatste jaren als concerndirecteur en locogemeentesecretaris in Haarlemmermeer. Met een achtergrond op het gebied van openbare orde en veiligheid, het sociaal domein, dienstverlening en bedrijfsvoering heeft Alexander een brede ervaring opgebouwd in het lokaal bestuur.

Alexander van Mazijk: "Ik kijk er naar uit om in de komende jaren samen met college, raad en collega's (verder) te werken aan een moderne gemeentelijke organisatie die goed in verbinding staat met haar inwoners, ondernemers en verenigingen en optimale dienstverlening levert. Ik hoop met mijn ervaring, kennis en persoonlijkheid daar een belangrijke bijdrage aan te kunnen leveren."

Burgemeester Tigelaar: "We zijn blij met de komst van Alexander van Mazijk naar Leidschendam-Voorburg. Hij heeft een brede ervaring binnen de gemeentelijke overheid en is een stevige directeur. Bovendien is hij een echte verbinder, heeft visie op de ontwikkeling van de organisatie, weet het beste uit mensen te halen en staat in verbinding met de samenleving. Het college heeft het volste vertrouwen in Alexander van Mazijk als gemeentesecretaris/algemeen directeur van Leidschendam-Voorburg".

Uit de krant