(foto: WikipediA).
(foto: WikipediA).

Decathlon vooralsnog niet naar Forepark

Verkiezingen 782 keer gelezen

Forepark - Al sinds 2014 probeert Decathlon twee grote conceptwinkels naar zowel het Schiedamse sportpark Harga als naar het Haagse Forepark te brengen. Een kleine meerderheid van Provinciale Staten heeft het dagelijkse bestuur van de provincie geadviseerd om wel een winkel bij Schiedam toe te staan, maar niet in het Forepark.

Het CDA Zuid-Holland wil graag dat de Franse retailer van sportkleding, sportschoenen en andere sportartikelen zich vestigt in de provincie. "Maar dan wel op de daarvoor geëigende plekken," aldus CDA-Statenlid Meindert Stolk. "Alle overheden zijn het er al jaren over eens dat het belangrijk is om detailhandel te concentreren. Zo versterken ze elkaar en zorgen voor synergie. Een vestiging van Decathlon op perifere locaties - zoals in het Haagse Forepark - heeft een negatief effect op het streven van de provincie om de kracht, vitaliteit en aantrekkelijkheid van de kernen te bevorderen."

Bovendien zijn er volgens het CDA alternatieve locaties beschikbaar die wel in lijn zijn met het provinciale beleid. "Decathlon is een mooi en innovatief bedrijf, maar het gaat hier niet om of wij als provincie een mooi bedrijf willen steunen met lage vestigingskosten en het goedkope parkeren. Het is een kwestie van ruimtelijke beleid."

Het CDA verwacht bovendien dat het toestaan van vestigingen op perifere terreinen ook de deur openzet voor allerlei andere winkels die zich graag op een bedrijventerrein willen vestigen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant