Afbeelding

Buurtbarbecue met stormbaan op het Soomerlustplein

Verkiezingen 151 keer gelezen

Voorburg - De 14de buurtbarbecue op het Soomerlustplein werd dit jaar wel heel speciaal voor de kinderen. Op het plein werd een grote opblaasbare stormbaan geplaatst waarop de kinderen zich uit konden leven. Dit werd mogelijk gemaakt door Vlietwensen die er ook voor zorgde dat er een medewerker aanwezig was die toezicht hield op de stormbaan. 

De Werkgroep Vlietwensen financiert initiatieven voor en door bewoners uit Leidschendam-Voorburg. Alle bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties uit de gemeente kunnen een aanvraag voor financiering van een initiatief indienen. De organisatie van de buurtbarbecue op het Soomerlustplein heeft van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. 

Er waren ongeveer 60 volwassenen en 40 kinderen aanwezig, van wie sommigen voor het eerst, anderen al voor de veertiende keer. Naast inwoners van het plein, doen ook inwoners van de Hoonvlietstraat, Paradijsstraat, Zegtruststraat en de Soomerluststraat mee. Het is een prachtige ongedwongen manier om bestaande relaties te versterken, maar ook nieuwe buurtgenoten te ontmoeten, waarbij het fantastische weer ervoor zorgde dat velen nog tot in de kleine uurtjes doorgingen. De gemeente gaf, zoals ieder jaar, toestemming waardoor het plein grotendeels afgesloten kon worden en kinderen op straat vrij spel hadden. 

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant