Financieel adviseur Pieter Oorlog.
Financieel adviseur Pieter Oorlog.
TIP

Alternatief voor sparen?

Zakelijk 165 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Sparen is goed! Sowieso handig om een buffer te hebben voor de korte termijn. Zeker in deze tijden. Veelal is een buffer van € 15.000 a € 25.000 volgens het Nibud ruim voldoende. Het resterende spaargeld kunt u dus beter wegzetten voor de lange termijn. U wilt toch immers ook een positief rendement halen uit uw vermogen? 

Sparen kost u nu al gauw 2,5 % per jaar. Beleggen is dan een goed alternatief. Wellicht is het spannend om de 1ste stap te nemen, maar een adviseur met kennis wijst u de juiste weg.

De vraag blijft dan: wanneer heeft u het geld nodig? Hoe langer de tijd, hoe meer risico u mag nemen. Heeft u het geld minstens twaalf jaar niet nodig? Dan kunt u eventueel zelf alles in aandelen beleggen, want er is nog nooit een periode geweest dat er een negatief rendement is behaald in 12 jaar. Minimale periode van beleggen is veelal 3 a 5 jaar.

De basis van beleggen en sparen is het maken van een goed en doordacht financieel plan. Een financieel planner kan u hierin adviseren en helpen uw doelen te realiseren. Vragen die in een onderhoud aan bod komen zijn; Wilt u eerder met pensioen; Wanneer heeft u welk bedrag nodig en waarom? Hoe belangrijk is het dat het geld er dan nog is? Mag het iets minder of meer zijn? Een goed opgesteld financieel plan geeft u inzicht en overzicht en nog veel belangrijker: financiële rust! 

Wilt u meer weten of uw financiële situatie bespreken met een professional? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Kijk op: www.foreburgh-fp.nl, of bel naar 070-444 2222.

#ADV

Uit de krant

Uit de krant