Wethouder Frank Rozenberg ontvangt uit handen van burgemeester Frank Tigelaar de Vroedschapspenning (foto: Michel Groen).
Wethouder Frank Rozenberg ontvangt uit handen van burgemeester Frank Tigelaar de Vroedschapspenning (foto: Michel Groen). Foto:

Vroedschapspenning
voor Frank Rozenberg

Bij de receptie ter gelegenheid van het afscheid van wethouder Frank Rozenberg als wethouder van de gemeente Leidschendam-Voorburg heeft hij de Vroedschapspenning in zilver ontvangen. Dit is een gemeentelijke onderscheiding voor scheidende wethouders en raadsleden.

Frank Rozenberg (GBLV/Gemeentebelangen) legde onlangs tijdens een spoeddebat zijn functie als wethouder van de gemeente Leidschendam-Voorburg met onmiddellijke ingang neer. Directe aanleiding voor zijn besluit was het wegvallen van steun bij de coalitiepartijen in het dossier voorbereidingsbesluit Huygenskwartier. Het voorbereidingsbesluit was al gepubliceerd zonder dat de raad met het voorliggende voorstel had ingestemd. Rozenberg was 10 jaar raadslid en drie jaar wethouder.

Geen meerderheid
Het opstappen van de wethouder leidde ertoe dat de GBLV-fractie uit de coalitie van GBLV, D66, PvdA en GroenLinks is gestapt. Daardoor is er nu een gemeentebestuur zonder meerderheid, wat het zeer lastig maakt om besluiten te nemen. En dat terwijl er enkele dossiers in behandeling zijn, waarover eigenlijk voor de zomer beslist had moeten worden. De partijen hebben intern al gesproken over hoe men uit de impasse denkt te kunnen komen, maar pas deze week gaan de partijen echt met elkaar om de tafel om een oplossing te zoeken voor de politieke crisis.