Finalisten Cameretten Festival in Ludens

De finalistentournee 2018 van het Cameretten Festival komt zaterdag 9 februari langs in Theater Ludens. Aanvangstijd: 20.30 uur; toegangsprijs: €18.

Cabaretfestival Cameretten is in 1966 gestart als lustrumactiviteit van de studentenvereniging SSR te Delft. Het festival verwierf in korte tijd naam met finalisten als Neerlands Hoop (Bram en Freek), Cabaret Ivo de Wijs en Don Quishocking. Sinds 1988 vindt Cameretten in het Luxor Theater Rotterdam plaats. Het festival wordt georganiseerd door Stichting Cameretten, en is verder geprofessionaliseerd. Cameretten is inmiddels niet meer weg te denken uit het brede evenementenaanbod van Nederland en Rotterdam. Cameretten is inmiddels uitgegroeid tot hét onafhankelijke podium waar nieuwe aanstormend cabarettalent zich presenteert voor publiek, jury en pers met aansprekende winnaars als Brigitte Kaandorp, Hans Teeuwen, Theo Maassen en Marc-Marie Huijbregts.

Cabaretier Chris Verlaan heeft de 53e editie van het Cameretten Festival in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam gewonnen. Verlaan won zowel de juryprijs als de publieksprijs. Andere finalisten waren de Waterkonijnen en Hassan el Rahaui. De jury zegt het knap te vinden hoe Verlaan autisme in zijn show Man in de Maak heeft verwerkt. "Zijn voorstelling heeft een grote grapdichtheid en hij wisselt mooi af tussen verhaal en liedjes. Er zitten in het programma veel slimme vondsten en woordgrapjes". De drie finalisten van het festival treden tot mei op in meer dan 60 theaters en op drie poppodia.

Kaarten bestellen via www.theaterludens.nl. De kassa is open van donderdag t/m zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling.