Gebruiksvoorwerp van gerecyclede doppen op school

Burgemeester Klaas Tigelaar overhandigt op woensdag 6 maart een duurzaam gerecycled plastic gebruiksvoorwerp aan groep 5 en 6 van basisschool Nieuw Vreugd en Rust.

De klas viert hiermee het einde van het Lang Leve Plastic programma waarin zij als toekomstig productontwerpers worden aangesproken om plastic afval te herontwerpen naar gebruiksvoorwerpen die nog minstens 20 jaar worden gebruikt op school. Met het Lang Leve Plastic project leren zij al doende wat voor hen de waarde kan zijn van plastic afval. Het is namelijk eeuwig zonde om wegwerpartikelen te maken van materiaal dat veel meer verjaardagen viert dan de oudste persoon ter wereld.

Inmiddels heeft de klas al meer dan 20.000 plastic doppen gespaard die gebruikt gaan worden voor het realiseren van één van de prototypes die de leerlingen hebben gemaakt. Je kunt het zien als plastic valuta waarmee zij de grondstof van hun eigen voorwerp bekostigen. Het uiteindelijke ontwerp wordt tot leven gebracht door productontwikkelaar Rik van Veen en Precious Plastic Den Haag. Het is nog even een verrassing hoe het uiteindelijke voorwerp van gerecyclede doppen eruit komt te zien. Op 6 maart van 09.30 tot 10:15 uur zal burgemeester Klaas Tigelaar dat aan de klas onthullen.

Er worden verschillende disciplines, uitgenodigd zodat een uiteenlopende club mensen, en de leerlingen van groep 5 en 6, in gesprek kan gaan met de burgemeester over recycling en duurzaamheid in het onderwijs.

Meer informatie ook op www.nikkihes.com/partijvoorhetplastic/.