Change of Key, bekroond met diverse Nederlandse Country Music Awards, is niet in één muzikaal hokje te plaatsen (foto: pr).
Change of Key, bekroond met diverse Nederlandse Country Music Awards, is niet in één muzikaal hokje te plaatsen (foto: pr).

Change of Key te gast in Kakafonie bij Midvliet FM

De formatie 'Change of Key' is op zondag 10 februari om 12:30 uur te gast bij Midvliet FM. Deze countryformatie bestaat uit Daniëlle, Joop en Marijke.

Change of Key, bekroond met diverse Nederlandse Country Music Awards, is niet in één muzikaal hokje te plaatsen. Hun muziek is een mengeling van 'country & side roads'. Naast countrymuziek zijn ook zeker de invloeden van Americana, singer-songwriter, bluegrass en easylistening verweven. Dit komt tot zijn recht op de twee, met Dutch Country Awards bekroonde, cd's, met louter eigen werk. Daarnaast heeft Change of Key eind vorig jaar een kerst-cd uitgebracht. De nieuwe single van Change of Key heet 'The wrong time at the wrong place'.

Naast hun vaak autobiografische songs speelt Change of Key ook covers. Daniëlle, Joop, en Marijke begeleiden zichzelf op diverse instrumenten, van mandoline tot banjo, van gitaar tot keyboard, van ukelele tot mondharmonica; soms semi-akoestisch, of helemaal akoestisch. De loepzuivere stem van Daniëlle, in combinatie met de warme vocalen van Marijke en Joop is een lust voor het oor. Zij werd driemaal countryzangeres van het jaar, Marijke de Jong ontving de Dutch Hall of Fame Award 2015 en Joop de Jong werd instrumentalist van jaar. Change of Key werd zesmaal trio van het jaar.