Irish travellers actief

Vorige week kregen politiemensen weer een melding over Irish Travellers in Park Leeuwensteijn te Voorburg. Zij boden hun diensten aan met een flyer. Op deze redelijk professioneel ogende reclamefolder staan niet erg geloofwaardige foto's van onder andere hoe een vuil (zwart/groen) dak na een schoonmaakbeurt ineens (weer) een fel oranje kleur heeft. De politie adviseert nogmaals niet met dergelijke werklui in zee te gaan. Vaak wordt geen goed werk geleverd voor een aanzienlijk bedrag, terwijl een erkend bedrijf dit voor minder zal doen.

Veel geld gepind
na diefstal pinpas

In Team West waren vorige week beelden te zien van mannen die geld pinnen met gestolen pinpassen. Het eerste slachtoffer is een vrouw van 86 jaar. Ze doet op maandag 8 oktober 2018 boodschappen aan de Koningin Julianalaan in Voorburg en rekent die af met haar pinpas. Thuis ontdekt ze dat haar pas verdwenen is. Ze denkt dat ze hem is verloren, dus ze gaat eerst zoeken en gaat zelfs nog terug naar de supermarkt. Uiteindelijk belt de vrouw de bank en dan blijkt dat er al 1250 euro van haar rekening is gehaald. Ze heeft geen idee hoe de dief aan haar pas komt en wanneer de pincode is gezien. Op camerabeelden is een man te zien die het geld opneemt. Dezelfde man wordt ruim een week later weer gefilmd op het moment dat hij geld pint met een pas die niet van hem is. Deze is op 16 oktober bemachtigd in een supermarkt aan de Weigelia in Leidschendam als het slachtoffer wordt aangesproken door een man die hem vraagt naar een muntje voor het winkelwagentje. Nadat de aangever merkt dat zijn pinpas weg is blijkt er na controle 1100 euro te zijn opgenomen. Op maandag 29 oktober doet een 88-jarige meneer boodschappen aan de Koningin Julianalaan in Voorburg. Na het afrekenen stopt hij zijn portemonnee in de binnenzak van zijn jas. De volgende dag ontdekt hij dat die is gestolen. Vlak na de laatste betaling met de pinpas is er al 1000 euro opgenomen bij een geldautomaat. Later worden er nog meer transacties gedaan. In totaal raakt de 88-jarige man 2500 euro kwijt. De politie weet niet of er een verband is met de eerste twee diefstallen, maar kan dat vanwege de soortgelijke werkwijze ook niet uitsluiten.

Heeft u meer informatie, bel naar de gratis opsporingstiplijn 0800-6070, anoniem via 0800-7000 of via de Whatsapptiplijn 06-10000012.