De Kunstklas van het Veurs Lyceum met de optredend artiesten (foto: pr).
De Kunstklas van het Veurs Lyceum met de optredend artiesten (foto: pr).

Sfeervol concert vol kleurrijke
en verrassende luistermuziek

Het was weer een geweldig fijne avond, vorige week woensdag in Het Veur Theater met het Harp Trio Emlyn Stam (viool), Felicia van den End (fluit) en Astrid Haring (harp).

Het eerste muziekstuk - Interludes van Ibert – bracht heerlijk levendige muziek met een warm Spaans karakter. Verstilling volgde en het contrast kon niet groter met de betekenisvolle rustgevende muziek 'Fratres' van de Estse spirituele componist Arvo Pärt, prachtig over het voetlicht gebracht door violist Emlyn en harpiste Astrid. Met het laatste stuk voor de pauze - de sonate van Debussy voor piano, bewerkt voor dit trio – werd de indrukwekkende reis langs impressionisten voor de pauze afgesloten.

Onder het publiek bevond zich een groep zeer betrokken en enthousiaste leerlingen Kunst met hun leraar van het Veurs Lyceum in Leidschendam. Zij spraken in de pauze over de mooie sfeer, de dansmuziek en de muziek die zij zelf studeerden, zoals viool en piano.

Na de pauze brachten Ravel en Piazzolla de zaal in beroering. De virtuoze, snelle Sonatine van Ravel was een uitdaging voor de harpiste. Het sluitstuk met Piazzolla's Libertango was de kers op de taart. De musici speelden prachtig, het publiek genoot en ook de leerlingen van de Kunstklas gingen vrolijk naar huis. Er heerste de gehele avond een geweldige sfeer.