Hilariteit alom, ook doordat er ineens een 'Chinees' binnenkwam om de stokjes uit te reiken (tekst/foto: Karin Joustra).
Hilariteit alom, ook doordat er ineens een 'Chinees' binnenkwam om de stokjes uit te reiken (tekst/foto: Karin Joustra).

Chinees Nieuwjaar gevierd in wijkgebouw De Boot

In het kader van de multiculturele samenleving werd er op woensdag 6 februari Chinees nieuwjaar (dat dit jaar viel op 5 februari) gevierd tijdens de koffieochtend in Wijkgebouw de Boot aan de Duivesteijnstraat 22 in Voorburg.

Vrijwilligster Shixia en haar twee vriendinnen hadden een heerlijk Chinees hapje gemaakt en aan de ouderen werd uitgelegd hoe ze deze met stokjes konden eten. Hilariteit alom, ook doordat er ineens een Chinees binnenkwam om de stokjes uit te reiken. Zelfs de koekjes werden met stokjes gegeten en suikerklontjes met stokjes in de koffie gedaan.
Daarna was er een mogelijkheid om papier te knippen en vouwen (origami/filigrain) met Chinese afbeeldingen en van het varken (2019 is het jaar van het zwijn). Het was een zeer geslaagde ochtend waarin diverse culturen er samen een gezellig feest van maakten. Aanschuiven bij de koffieochtend kan iedere woensdag van 10.00 tot 12.00 uur. De entree bedraag 1 euro inclusief consumpties. Er vinden regelmatig verschillende activiteiten plaats. Op 20 februari is er een presentatie 'van wol tot schaap'. Aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie en activiteiten van de wijkvereniging op www.wijkverenigingdamsigt.nl of op facebook.