CDA wil nog steeds onderzoek naar brug

De gemeente presenteerde op 30 januari ontwikkelingen die zich richten op verkeersveiligheid, parkeren en de bereikbaarheid van het Damcentrum.

De betrokkenheid van de bewoners van het Damcentrum en directe omgeving laat zien hoe zeer de bereikbaarheid en leefbaarheid van dit gebied bij iedereen leeft. CDA-fractievoorzitter Fred Duijn: "Mooi om te horen, zoveel betrokkenheid bij het Damcentrum. De goede opkomst op de meedenkbijeenkomst toont dat aan. Het laat zien hoe inwoners participeren en meedenken en daarvoor zelf met ideeën komen. Met die inbreng van inwoners kunnen gedragen plannen op tafel komen."

Goede bereikbaarheid is nodig wat het CDA betreft. De Mall opent in 2020, de N14 gaat op de schop en het aantal woningen stijgt. "Met elkaar willen we op alle manieren blijven bewegen", aldus Duijn. "Dit houdt in dat we vooruit kijken en niet vasthouden aan een rapport uit 2016. Waardevol, maar vooral: ontwikkelingen gaan door en vragen om nieuwe antwoorden. Het CDA wil daarom een goed oordeel over tijdelijke en structurele gevolgen voor verplaatsingen te voet, per fiets, openbaar vervoer of auto."

Duijn vervolgt: "Het CDA wil af van sluipverkeer en meer aandacht voor geluid, luchtkwaliteit en verkeersveiligheid. Voor het CDA past daar ook de mogelijkheid van een extra oeververbinding in. Alle ontwikkelingen sterken het CDA in de overtuiging dat het College heel goed en met een open vizier moet kijken naar de lokale doorstroming waaronder dus ook de mogelijkheid van een extra brug over de Vliet. Wat het CDA betreft wordt dit snel in kaart gebracht."