Poppenspeler Michel las de afgelopen twee maanden iedere donderdag samen met pop Mats voor uit prentenboeken (foto: SenW).
Poppenspeler Michel las de afgelopen twee maanden iedere donderdag samen met pop Mats voor uit prentenboeken (foto: SenW).

Lees- en tekenplezier voor kleuters met prentenboeken

In de Brede Scholen in Leidschendam-Voorburg werken buurtcoaches van Sport en Welzijn (SenW) ook samen met de Voorburgse kinderboekenwinkel In de Wolken. De kleuters van Brede School Voorburg-Noord sloten vorige week de naschoolse activiteit 'Plezier met prentenboeken' af.

Poppenspeler Michel van In de Wolken las de afgelopen twee maanden iedere donderdagmiddag samen met pop Mats voor uit de mooiste prentenboeken. Kinderen uit groep 1 en 2 die het naschoolse Brede School-voorleesuurtje bij SenW op de Fransstraat volgden, hingen iedere week weer aan zijn lippen. Tijdens de interactieve Brede School-activiteit 'Plezier met prentenboeken' staat spelenderwijs taal ontwikkelen centraal. Naast voorlezen uit prentenboeken doet meester Michel taal -en rijmspelletjes met de kinderen en wordt er lekker getekend. De combinatie van leesbevordering en creativiteit stimuleren viel goed in de smaak bij de kleuters. Buurtcoach Martijn de Zoete, die het Brede Schoolprogramma in Voorburg-Noord samenstelt, kijkt tevreden terug naar het project met kinderboekenwinkel In de Wolken. "Het was leuk om te zien hoe de kinderen met pop Mats omgingen en ondertussen veel van de Nederlandse taal opstaken. Dat is nog eens leuk met boeken en taal bezig zijn!" Michel Hessing voegt hier aan toe: "Lezen is leuk en boeken zijn leuk. In combinatie met jonge kinderen en pop Mats is dit geweldig.''