Maar liefst 40 ongeduldige turven gingen in teams met elkaar de strijd aan tijdens de eerste grote VRC Bunkerspeurtocht (foto: pr VRC).
Maar liefst 40 ongeduldige turven gingen in teams met elkaar de strijd aan tijdens de eerste grote VRC Bunkerspeurtocht (foto: pr VRC).

Bunkerspeurtocht voor turven Voorburgse Rugbyclub

Door het herfstachtige en winterse weer van de laatste weken, hebben de turven (leeftijd 6-7 jaar) van de Voorburgse Rugby Club niet veel kunnen spelen. Veel van de trainingen en wedstrijden werden geannuleerd door de slechte conditie van de velden.

Daarom organiseerde VRC een bunkerspeurtocht. Zaterdagochtend 2 februari was het landgoed van Clingendael 3 uur lang rood-wit gekleurd. Maar liefst 40 ongeduldige turven gingen verdeeld over 5 teams met elkaar de strijd aan tijdens de eerste grote VRC Bunkerspeurtocht. Bij deze ultieme test draaide het om teamwork, kracht, uithoudingsvermogen, creativiteit en het checken van de rugbykennis tijdens een 2,5 km off-road parcours langs bunkers door de bossen van Clingendael. Op de aanwezige rugbykennis van de jonge spelers werd een beroep gedaan tijdens het oplossen van 10 rugbyvragen met een internationaal karakter. En op hun uithoudingsvermogen en teamwork door het moeten meesjouwen van een zware tacklebag tijdens de tocht. De verschillende opdrachten werden door de teams vol enthousiasme uitgevoerd. Na de 2,5 km merendeels rennend afgelegd te hebben, wachtte er een kop warme chocolade op de turvenhelden bij de finish. Met een indrukwekkende hakademonstratie van ieder team kwam er onder luid applaus van de ouders en coaches een einde aan deze geslaagde ochtend.