Margot van Hecking Colenbrander (r.) leverde een grote bijdrage aan het Nederlands kampioen zaalhockey van Dames 1 van HDM (foto: pr).
Margot van Hecking Colenbrander (r.) leverde een grote bijdrage aan het Nederlands kampioen zaalhockey van Dames 1 van HDM (foto: pr).

Margot met HDM Nederlands kampioen zaalhockey

Plaatsgenote Margot van Hecking Colenbrander is met Dames 1 van HDM Nederlands kampioen zaalhockey 2018/2019 geworden.

Op 2 februari werden in het Topsportcentrum Rotterdam de finales gespeeld van de Nederlandse kampioenschappen zaalhockey voor de Hoofdklasse en de topjeugd. De sportvrouw van Leidschendam-Voorburg 2017 won vorig seizoen met MA1 van HDM de landstitel voor veldhockey meisjes A. Deze winter was zij met het eerste damesteam van HDM winnaar geworden van poule A van de hoofdklasse zaalhockey. De poulewedstrijden werden in verschillende sporthallen in Nederland gespeeld. Margot maakte 9 doelpunten en slechts een keer werd er verloren. In de kruisfinale speelde ze 's morgens tegen haar oude team van Kampong, waarmee ze vorig jaar 2e van Nederland werd . Alhoewel HDM een stuk sterker was dan Kampong, werd er niet veel gescoord en bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal. HDM won met 1-0. Opnieuw mocht ze nu aantreden tegen Laren in de finale, de landskampioen van 20172018 en kon zo revanche op hen nemen. Wederom leidde dit tot een zenuwslopende strijd. In de poulefase won Margot al tweemaal van Laren, maar het was zeker geen gelopen race. Na twee maal 20 spannende minuten wonnen de dames van HDM echter met 2-1 en brak het feest los: Nederlands kampioen zaalhockey 2018/2019. Sinds 34 jaar won HDM de titel weer eens.