Syvia Jongenburger is haar opponente (links) weer eens geheel kwijt en zweeft naar de 18-15 (foto: pr VEO).
Syvia Jongenburger is haar opponente (links) weer eens geheel kwijt en zweeft naar de 18-15 (foto: pr VEO).

VEO wordt 'kampioen'
van het rechterrijtje

VEO en het Dordtse Sporting Delta troffen elkaar in Voorburg op de laatste speelronde van de zaalcompetitie.

VEO pakte de lead met 2-0. Via 3-1, 4-2, 5-3 en 6-4 leidden de Voorburgers ongeveer halverwege de eerste helft met twee goals verschil De Groot (tekende voor het eerste gaatje van drie goals: 7-4, maar de gasten bleven aan het elastiek: 8-5, 9-6 door Jeanne Jongenburger maar dan toch weer 9-8, vlak voor rust. De thee werd bereikt met 10-8,

Delta was niet naar Voorburg gekomen om zomaar de punten in te leveren. Dat bleek toen binnen drie minuten na de onderbreking 10-10 op het bord stond. Vervolgens wist VEO de leiding te nemen met goals en op een gegeven moment zelfs drie goals verschil (17-14). Maar bij 21-17 knokten de Dordtenaren zich terug naar 21-21 (nog 2 minuten). Maar toen maakte Renee Molman met nog ruim een minuut te spelen 22-21 en werd nog een strafworp verzilverd. Eindstand 23-21.

VEO is erin geslaagd om na een promotie zich te handhaven in de overgangsklasse en hoeft in de Haagse rangorde alleen KVS een plekje voor zich te dulden: de Scheveningers eindigen als vierde, terwijl VEO dit seizoen (vijfde) als kampioen van het rechterrijtje afsluit. Een topprestatie voor de promovendus Op 20 april mogen de Voorburgers thuis tegen de Meervogels weer de wei in.