Gekapte bomen; je ziet het veel in het straatbeeld momenteel (foto: Henk Knoester).
Gekapte bomen; je ziet het veel in het straatbeeld momenteel (foto: Henk Knoester).

Gemeente geeft meer duidelijkheid over kappen bomen

De gemeenteraad wil meer duidelijkheid over het bomenkapbeleid van en in de gemeente.

Op initiatief van GroenLinks raadslid Marie-Christine van der Gronde is een motie aangenomen waarmee zij het college oproept hierover duidelijke informatie te geven op de gemeentelijke website. Informatie over de bomen die gekapt worden, de bomen die verplaatst worden, welke reden daarvoor is, op welke manier bezwaar kan worden gemaakt tegen de kap van de bomen, wanneer de bezwaartermijn start, wanneer de bezwaartermijn verloopt, waar herplanting kan worden verwacht of waarom niet en een betere en duidelijkere plaatsaanduiding van de betreffende bomen.
Voor inwoners van Leidschendam-Voorburg is dat vaak moeilijk te achterhalen, tenzij ze iedere week de gemeentelijke berichten in Het Krantje napluizen. En dan nog is niet altijd alles even duidelijk. GroenLinks vindt dat niet meer van deze tijd, en diende daarom een motie in voor meer transparantie rondom bomenkap door de gemeente. De steun van mede-indieners Gemeentebelangen en VVD verzekerde de motie van een ruime meerderheid en wethouder Stemerdink gaf aan met deze wens van de raad aan de slag te gaan.

Van der Gronde: "Ik hoop dat men zo meer grip krijgt op bomen. Bezwaar indienen moet gemakkelijker worden en men kan eerder in gesprek met de gemeente."