En weer ging een auto in vlammen op; deze keer aan de Beijnenstraat in Voorburg (foto: Bob van Keulen).
En weer ging een auto in vlammen op; deze keer aan de Beijnenstraat in Voorburg (foto: Bob van Keulen).

Politie is nog steeds op
zoek naar seriepyromaan

Aan de Beijnenstraat is op woensdagochtend 27 maart een auto uitgebrand. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken.

Rond 00:30 uur ontving de politie een melding dat er een auto in brand stond aan de Beijnenstraat. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. Het voertuig is in beslag genomen voor onderzoek. Vanwege de manier waarop de brand is ontstaan, gaat de politie er vanuit dat de brand is aangestoken. Getuigen vertelden de politie dat zij kort na de brand twee voertuigen met hoge snelheid weg zagen rijden. De politie is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over deze voertuigen. Eerder op dinsdagavond 26 maart rond 20:50 uur, werden er op de Van Woudekade twee harde knallen gehoord. Een geparkeerde auto raakte daardoor beschadigd. De politie doet onderzoek naar deze vernieling. Het is nog onduidelijk of de autobrand en de vernieling verband met elkaar houden.
Er is sprake van een lange reeks van brandstichtingen in en bij auto's en/of zware vuurwerkknallen met schade tot gevolg. De serie autobranden startte al begin dit jaar. De politie heeft een speciaal team samengesteld en onderzoekt iedere brand minutieus. Er zijn op een zeker moment drie aanhoudingen verricht, maar deze verdachten zijn voorlopig vrijgelaten. Niet bekend is of zij verantwoordelijk zijn voor een of meer incidenten. De politie blijft in ieder geval naarstig op zoek naar de brandstichter(s).