'Rioolwaterplan college duur en niet beter'

Het college wil het beheer en onderhoud van persleidingen en gemalen van het rioolwater overdragen aan de gemeente Pijnacker-Nootdorp. D66 ziet niet direct de voordelen daarvan.

Fractievoorzitter Jacco van Maldegem: "Het kost al snel een half miljoen euro en levert onze inwoners weinig op. We moeten straks bellen met Pijnacker-Nootdorp als het rioolwater over onze straten loopt." Het beheer en onderhoud van de persleidingen en de gemalen laat nu niets te wensen over, zo beaamt het college. Van Maldegem heeft wethouder Stemerdink daarom gevraagd naar een goede onderbouwing om dan toch honderdduizenden euro's uit te geven aan dit voorstel.
Opmerkelijk vindt Van Maldegem dat er slechts drie gemeente in de regio kiezen voor het idee om het beheer en onderhoud onder te brengen bij een andere gemeente. "Alleen in Delft en Pijnacker-Nootdorp is enthousiasme voor dit plan. Maar Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer kijken het even aan."

Wethouder Stemerdink meldde dat ook andere gemeenten hun taken onderbrengen bij het waterschap of uitbesteden. "Helaas kon zij niet vertellen waarom Leidschendam-Voorburg een andere weg inslaat," aldus Van Maldegem, die alsnog met een goede uitleg wil, voordat de gemeenteraad stemt over dit voorstel. Hij wees op de penibele financiƫle situatie van de gemeente. "Dit is niet de tijd voor financiƫle avonturen."