Vroege vogels in Schakenbosch

IVN Natuurgids Ria Hoogstraat gaat op zaterdag 6 april op stap in de natuur om vogels te kijken en te luisteren naar hun lied. De vogel die het mooiste zingt krijgt het beste vrouwtje. Elke vogel is te herkennen aan zijn eigen lied. Laat u verrassen door de vele soorten vogels in dit mooie park. Wat grotere kinderen zijn welkom. Neem uw verrekijker mee en zorg voor warme en waterdichte kleding en schoenen. Verzamelen om 10.00 uur bij de ingang van Park Schakenbosch aan de Veursestraatweg 185 in Leidschendam. De wandeling duurt anderhalf uur tot 2 uur. Meer informatie via tel. 3279349 of op www.ivndenhaag.nl.

Orgelconcert
in Oude Kerk

Gert van Hoef geeft zaterdag 13 april om 20.00 uur in de Oude Kerk te Voorburg een orgelconcert. Gert van Hoef werd al op 16-jarige leeftijd in Voorthuizen benoemd tot de vaste organist van de Nederlands Hervormde Kerk. Van Hoef geeft regelmatig optredens, waarbij hij eigen bewerkingen en improvisaties van psalmen en gezangen, filmmuziek en klassieke concerten voor orkest op het orgel ten gehore brengt. Gert van Hoef speelt in de Oude Kerk, naast werken van onder meer Bach, Pachelbel, Händel, diverse eigen liedbewerkingen. Na het concert kan men genieten van een drankje en kunt u met de organist na te praten.

Highway 48
in Essesteijn

Op zondag 7 april van 14.00 tot 17.00 uur treedt de band Highway 48 op in het Wijkcentrum Essesteijn. Kom dansen of geniet van de muziek. Zaal open om 13.00 uur. Entree 5 euro. Voor meer informatie en bestellen van kaarten: evenementen@wvessesteijn.nl.

Marcus-Passie in
Kruisheuvelkerk

Traditiegetrouw voert het Leidschendams Kerkkoor om de twee jaar de Marcus-Passie uit. Op donderdag 11 april om 20.00 uur wordt deze passiemuziek ten gehore gebracht in de Kruisheuvelkerk aan de Burgemeester Roeringlaan 6 te Leidschendam, samen met de leden van het Schevenings Kerkkoor en met instrumentale- en vocale solisten. Het geheel o.l.v. Marcel van Duijvenvoorde. De toegang is gratis. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de gemaakte kosten. Iedereen is welkom.