Bijdrage voor goede ideeën van bewoners Vidomes

In de maanden april en mei kunnen huurders van Vidomes ideeën indienen om de leefbaarheid in hun complex of wijk te vergroten. Met de actie 'Plant je idee!' stimuleert Vidomes bewoners om hun ideeën hierover in te dienen. Voor het uitvoeren van het beste idee stelt de woningcorporatie €5000,- per gemeente beschikbaar.

Een gezamenlijke opruimdag, een groenplek aanleggen of een vraag en aanbodplek creëren voor klusjes in de wijk. Dit zijn slechts enkele voorbeelden die de leefbaarheid van een complex of wijk vergroten. En alle ideeën van Vidomes-bewoners zijn welkom. Huurders van Vidomes kunnen hun idee of voorstel tot 31 mei 2019 bij de corporatie indienen.

Per gemeente (Delft, Zoetermeer, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg) krijgt de bedenker van het beste idee een budget van maximaal € 5.000,- om het idee uit te voeren. De jury bestaat uit leden van de Huurdersraad en collega's van Vidomes. Zij kiezen per gemeente het beste bewonersidee. Deze ideeën voeren bewoners, met de financiële ondersteuning van Vidomes, later dit jaar zelf uit.

De overheid heeft regels opgesteld voor bewonersinitiatieven die corporaties mogen steunen. Dat zijn alleen initiatieven die de leefbaarheid in een woonomgeving verhogen. Buurtfeesten of culturele activiteiten vallen dus niet onder deze wettelijke regels. Ook initiatieven die zich richten op zorg, onderwijs, werkgelegenheid, kunst en cultuur vallen niet onder de wettelijke regels en worden afgewezen. Op www.vidomes.nl/plantjeidee vinden huurders van Vidomes een aanmeldformulier en de voorwaarden voor deelname aan de actie.