Op de plek van de oude hal wordt  de eerste paal geslagen voor de Novum-Maartenshal (foto: Michel Groen).
Op de plek van de oude hal wordt de eerste paal geslagen voor de Novum-Maartenshal (foto: Michel Groen). Michel Groen

Eindelijk eerste paal geslagen voor Novum-Maartenshal

Edison Hu, de jongste leerling van het Sint-Maartenscollege en Jip van Wilgen van het Gymnasium Novum, bedenker van de nieuwe naam van de sporthal, hebben dinsdag 26 maart de eerste paal geslagen voor de bouw van de nieuwe hal. De naam van de sporthal is: Novum-Maartenshal.

Hiermee is de bouw van de nieuwe sporthal dan echt begonnen. Op de plek van de oude hal komt een nieuwe sportzaal te staan met drie zaaldelen van elk ca. 309 m2. De hal is bedoeld voor bewegingsonderwijs voor leerlingen van het St. Maartenscollege, Veurs Voorburg en Gymnasium Novum, maar zal buiten lestijden worden verhuurd aan sportverenigingen, zoals cricketvereniging VCC, volleybalclub Red Stars en korfbalvereniging VEO. Ook zullen er door de scholen eindexamens worden afgenomen. Met de bouw en inrichting van de hal is ruim 3 miljoen euro gemoeid. De gemeente Leidschendam- Voorburg heeft uiteindelijk voor 80 procent de kosten betaald. De overige kosten werden door de scholen voldaan.

Gymdocente Anouk den Haas van het Sint Maartens College vertelde blij te zijn met de toekomstige sporthal voor haar leerlingen. "Eindelijk is het dan zover. Ik ben reuze benieuwd naar het eindresultaat. Het wordt in ieder geval een grote hal waarvan iedereen op sportieve wijze kan genieten". De planning is dat de hal begin 2020 klaar voor gebruik is.

moment een discussie of er niet bezuinigd kon worden. Dan ga je echter bezuinigen op de luchtbehandeling, terwijl je tijdens examens echt wel frisse lucht nodig hebt. We hebben er uiteindelijk voor gekozen om het een duurdere hal te laten worden, want we willen onze leerlingen niet tekort doen."