Overhandiging cheque door Marianne Knijnenburg (l.) aan Wouter van IJzeren en paragolfer Tom Versluijs (foto Floris Heukensfeldt Jansen).
Overhandiging cheque door Marianne Knijnenburg (l.) aan Wouter van IJzeren en paragolfer Tom Versluijs (foto Floris Heukensfeldt Jansen). Floris Heukensfeldt Jansen

Modeshow Lions brengt 3000 euro op

De uitverkochte Prinses Marianne Modeshow van 27 maart werd een geweldige happening, met als klapstuk een mooie cheque voor Paragolf Leeuwenbergh.

De avond werd feestelijk geopend door clubpresident Marianne Knijnenburg. De gasten werden daarbij koninklijk onthaald op een glas bubbels. Danielle Doon, Lionsclublid en eigenaar van de Mariëlle Mode en Daniëlle Exclusief, vertelde vervolgens over alle creaties die geshowd werden. Feestelijke mode, maar ook sportief, casual en voor de zakenvrouw van nu. De stralende clubleden liepen als ware mannequins over de catwalk. Met een daverend applaus werden zij gecomplimenteerd en bedankt voor de wervelende modeshow die zij hadden laten zien. De gasten genoten verder zichtbaar van de bijzonder smakelijke door de leden van de Lionsclub gemaakte hapjes en het glaasje wijn of sap.

De opbrengst van de modeshow was, tezamen met een deel van de opbrengst van de Goede Doelen Krant 2018, bestemd voor twee goede doelen. Ten eerste het Haags Instrumentaal Jeugdensemble, voor aanschaf van een kinderfagot en een grote onderhoudsbeurt voor alle instrumenten. Daarnaast kon op 27 maart een mooie cheque van € 3.000,- worden overhandigd aan Paragolf Leeuwenbergh.

Bestuurslid Wouter van IJzeren vertelde: "Golfvereniging Leeuwenbergh is de enige 18 holes baan in Den Haag met alle voorzieningen. De vereniging telt 1000 leden. Zo'n acht jaar geleden zocht Sophia Revalidatie contact met Leeuwenbergh met de vraag of mensen met een fysieke beperking zouden kunnen komen golfen. Leeuwenbergh was vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid graag bereid daaraan mee te werken. Het is een groot succes geworden. Momenteel volgt een complete groep van 30 golfers met een fysieke beperking wekelijks de lessen en aansluitend spelen zij negen holes."

Tom Versluijs, een van de Leeuwenbergh paragolfers: "Een aantal jaren geleden kreeg ik ongeluk waarbij Ik een scheur in mijn schedel opliep en het gehoor en evenwichtsorgaan zwaar beschadigd raakten. Ik kon niet meer werken, maar wèl gaan paragolfen op Leeuwenbergh. Wat ben ik blij dat dit op mijn pad is gekomen. Lid van een hechte groep paragolfers, heerlijk in de buitenlucht trainen en spelen."

Je kunt ook golfen als je maar een arm of been hebt. Maar dan heb je wel een golfkar nodig om door de baan te rijden. Daarom nam Leeuwenbergh contact op met Stichting Handicart. Met de handicarts (buggy's) die er zijn gekomen spelen deze paragolfers nu ook mee, begeleid door vrijwilligers van Leeuwenbergh. "Helaas is er bijna altijd wel een buggy te kort op de donderdagmiddagen en tijdens de wedstrijden. We zijn dan ook ontzettend blij dat er nu dankzij Lionsclub Voorburg Prinses Marianne een extra buggy kan komen, waardoor alle paragolfers mee kunnen doen!"