Maria komt tot leven tijdens musical in Kruisheuvelkerk

In de Kruisheuvelkerk in Leidschendam wordt op vrijdag 5 april, zaterdag 6 april en zondag 7 april de musical Maria opgevoerd, voor en door mensen uit Leidschendam, Voorburg en omstreken.

Wist u dat Leidschendam, of eigenlijk Wilsveen, ooit een Mariabedevaartsoord was? In de 16e eeuw kwam in de veenplassen zomaar een gaaf, houten Mariabeeld bovendrijven. Ter ere van dit wonder werd in Wilsveen een Mariakapel gebouwd. Lange tijd was deze kapel een bedevaartsoord voor pelgrims. Helaas hield de kapel geen stand op de drassige veengrond. Het originele houten Mariabeeld, 'Onze Lieve Vrouwe van Wilsveen', bevindt zich nu in het museum Catharijneconvent in Utrecht.

Het verhaal van deze musical vertelt het levensverhaal van dezelfde Maria, moeder van Jezus. Maar op een hele verrassende manier: een rondreizende theatergroep doet een dorp aan en speelt elke avond theater op het dorpsplein. Steeds spelen ze voor de mensen in het dorp een stukje van het leven van Maria. Waarom Maria? Omdat de dorpelingen daarom vragen. Maar ook omdat de theatergroep zelf ooit in Wilsveen en Leidschendam was en hoorde van de lokale Mariageschiedenis. De theatergroep heeft een replica van 'Onze Lieve Vrouwe van Wilsveen' bij zich. En ze spelen over Maria's blijdschap als ze zwanger is, haar trots tijdens de bruiloft in Kana, maar ook over haar verdriet als haar zoon sterft

Kaartjes: €10 (incl. consumptie) via 06-19530010. Meer info op www.pgleidschendam.nl/musical.