Duurzame markt opgenomen in Actieplan

Nu de verbouwing van Stadstuin Rusthout in Leidschendam haar einde nadert, hebben de Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg en de Stadstuin een duurzaam Actieplan 2019 opgesteld.

De nieuwe ruimte in de Stadstuin biedt mogelijkheden voor bijeenkomsten, workshops, een duurzame markt, tuincursussen etc. Hier hopen de Stichting Duurzaam en de Stadstuin ook vele inwoners te bereiken die vragen hebben over hoe zij in en om hun eigen huis duurzamer kunnen leven.

Samen met de gemeente en de Stadstuin Rusthout wordt, waarschijnlijk in september, een Duurzame Markt organiseren, waarin inwoners worden geïnformeerd en geadviseerd over hoe men duurzamer kunnen wonen, leven en reizen. Naast voorlichting door adviseurs energiebesparing zullen ook platforms worden opgezet voor wijkbewoners die in hun eigen wijk duurzaamheidsinitiatieven willen opzetten, wordt voorlichting gegeven over ecologisch tuinieren en zal er aandacht worden besteed aan luchtkwaliteit en klimaatverandering.

Om een goede inbreng te kunnen leveren, gaat Stichting Duurzaam een informatie/inloopavond organiseren, waarin aan inwoners wordt gevraagd welke maatregelen zij nodig vinden om de gemeente duurzamer te maken. De voorlopige geplande datum hiervoor is 27 mei.