Klaverjasuitslag Trinitasparochie

Voor de 20e keer hield de Trinitasparochie op 27 maart een klaverjasavond in het kader van de Vastenactie MOV. Het was een supergezellige avond. Er waren maar liefst 56 klaverjassers en 4 rummicuppers. De opbrengst van 805 euro komt geheel ten goede aan de Vastenactie 'Water in Indonesië'. Voor de loterij waren mooie prijzen beschikbaar gesteld door een groot aantal winkeliers uit Leidschendam (Centrum) en Voorburg en enkele parochianen. Winnaar bij het klaverjassen werd Corrie Kouwenhoven en bij de Rummikub Lia Velthuis.

Passieconcert
in Martinuskerk

Op Goede Vrijdag 19 april wordt om 19.00 uur in de Sint Martinuskerk (Oosteinde 54) te Voorburg een passieconcert gegeven. Medewerkenden zijn het Parochiekoor Sint Maarten, Demelza van der Lans (sopraan), Merel van der Meulen (viool) en Bernard Dijkman (declamaties). Het geheel staat onder leiding van Jos Siebers. Het concert bestaat uit passiemuziek in vele talen met muziek uit Taizé en van tal van componisten zoals C.C. Saint Saëns, J.S.Bach, G. Fauré, H. Oosterhuis/A. Oomen, N. Luboff, .A. Lloyd Webber, H. Purcell, T. Albinoni en anderen. Toegang is gratis (collecte na afloop).

Muziek in
Essesteijn

In Wijkcentrum Essesteijn aan de Elzendreef 10 in Voorburg wordt zondag 14 april van 14.00 tot 17.00 uur een gezellige muziek/dansmiddag georganiseerd met de band Les Autres (zaal open om 13.30 uur). Entree € 5. Verder is er een jamavond op woensdag 17 april vanaf 20.00 uur met de vaste jamband. Kom luisteren en zing/speel mee met de band. Informatie via tel. 070-3872671.

Survivalbaan bij
Scouting Orion

Scouting Orion bouwt zaterdag 13 april op haar eigen terrein aan de Veurselaan 13 in Voorburg weer een trappersbaan op. Van 10.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom om te komen kijken bij deze survivalachtige baan en/of het parcours af te leggen. De scoutinggroep zorgt voor begeleiding maar ouders/begeleiders blijven wel verantwoordelijk voor hun eigen kinderen.

Carillonconcert

Op de Dag van het Erfgoed, zaterdag 13 april, is er in de Oude kerk in het Huijgens Kwartier in Voorburg (om 16.00 uur) niet alleen een lezing over 500 jaar beiaardmuziek, maar hieraan voorafgaand geeft stadsbeiaardier Gerda Peters een concert voor alle nationaliteiten. Dit concert wordt verzorgd door de stichting Vrienden van het Carillon Voorburg, die zorgt dat het carillon klinkt en wordt bespeeld.

Klassieke muziek
in huistheater

Huistheater 't hART aan de Hendrik van Boeijenlaan 76 in Voorburg opent op zaterdag 13 april haar deuren voor de klassieke muziekliefhebbers. Het zussenduo Askarova (piano/orgel) speelt hun inmiddels populair programma 'hARTwens', waarin ze deze keer een voorproefje geven van hun repertoire in het komend seizoen. Dit concert is in het kader van de Cultuurkaart L-V. Als u in het bezit bent van de hART-coupon uit het cultuurboekje van SenW L-V kunt u dit concert gratis bijwonen. Na afloop van het concert krijgt men een gratis kopje thee/koffie met een stukje biologisch gebak uit eigen keuken. Aanvang concert 15.00 uur. Reserveren noodzakelijk i.v.m. het beperkt aantal plaatsen in de zaal. Meer informatie, reserveringen en kaartverkoop via: nadia.askarova@gmail.com of tel. 06-24615764.

Paasbingo in De
Groene Loper

Er is vrijdag 19 april een paasbingo in De Groene Loper aan de Van Royenstraat 2 in Voorburg. Er worden 10 rondes incl. superronde gespeeld. Tussendoor is er een loterij met net als de bingo mooie prijzen. De zaal gaat open om 19.00 uur en de bingo start om 20.00 uur. In de pauzes kunt u een hapje eten en een drankje kopen aan de bar. De toegang is gratis en u kunt al meespelen vanaf €5. Graag reserveren via tel. 06-17476460 of 06-53993099.

Popkoor zoekt leden

Vindt u het leuk om te zingen kom dan eens een keertje luisteren en kijken op de repetitieavond van Popkoor Amazing. Gerepeteerd wordt in De Plint aan de Prins Frederiklaan 7 in Leidschendam op dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur. Het koor zingt een leuk en breed repertoire van de jaren '60 tot heden. Bel voor informatie: 070-3275482.