Presentatie van de plannen door enkele leerlingen (foto's: pr).
Presentatie van de plannen door enkele leerlingen (foto's: pr).

Speelpleinplannen Waterlelie gepresenteerd

In De Plint zijn de plannen gepresenteerd voor het opknappen van het binnenplein van De Waterlelie én de aanleg van een nieuwe natuurspeelplek voor de hele buurt achter het gebouw.

Het binnenplein van De Waterlelie wordt gebruikt door de kleuters van De Springplank en de peuters, TSO en NSO van Vlietkinderen. De toestellen en ondergronden zijn verouderd en er zijn niet veel speelmogelijkheden. Omdat de plek nogal beperkt is, ontstond al snel het idee om samenwerking te zoeken met de gemeente om een avontuurlijke natuurspeelplek voor de buurt te realiseren.

Lina uit groep 7 en Anischa uit groep 6 van de Springplank hielpen bij de presentatie van de plannen. Lina legde uit: "Op het binnenplein wordt met het thema 'Waterlelie' gewerkt. We willen een grote, blauwe, rubbervlek maken die eruit ziet als een soort vijver. Hierop komt dan een glijbaan in de vorm van een kikker en enkele houten stap-bladeren in de vorm van waterlelies. Ook willen we een mooie muurschildering van een onderwaterplaatje laten maken op de schuur. Verder willen we een houten speelkeukentje en kleine speelhoekjes maken. Ook willen we veel groen maken met grote boombakken en plantenbakken met verschillende soorten planten."

Anischa vertelde: "De natuurlijke speelplek krijgt een hek voor de veiligheid naar het water. Er komen verschillende hoeken, o.a. een betegelde verzamelplek met zitmuurtjes, een zand- en waterspeelplek, een hoek met houtsnippers en een wilgenhut, een hoek met hoog gras en houten speelelementen, een klim- en klautertoestel. Verder komen er veel planten, grassen, struiken en ook extra bomen."
Tijdens de presentatie werd benadrukt dat er nog niet genoeg geld beschikbaar is om de plannen in zijn geheel uit te laten voeren. Men is nog druk bezig met het werven van geld en organiseren van sponsoracties. Vóór de zomervakantie wordt bekend hoeveel er kan worden besteed en kan de opdracht worden verstrekt voor uitvoering, later in 2019.

Lina uit groep 7 en Anischa uit groep 6 van de Springplank hielpen vrijdag de pleincommissie bij de presentatie van de plannen.