Annemieke Fierinck verzorgt een workshop vogels tekenen (foto: pr).
Annemieke Fierinck verzorgt een workshop vogels tekenen (foto: pr).

Tweede editie Seniorendag Sport & Cultuur in aantocht

De Seniorendag Sport & Cultuur op donderdag 18 april bij Westvliet Fitness & Racketclub aan de Westvlietweg 55 in Den Haag (Sportpark Westvliet) biedt allerlei sportieve en culturele activiteiten.

Sport en Welzijn (SenW) organiseert dan van 9.00 tot 12.15 uur (inloop vanaf 8.45 uur) een gezellige ochtend voor senioren onder de naam 'CreActief'. Dit is een bomvol sport- en cultuurprogramma. Meedoen is gratis.

Tijdens CreActief kunnen senioren verschillende sporten uitproberen en culturele workshops volgen. Zo is Jeu de Boulesvereniging Grand Cru '82 aanwezig om met de deelnemers een balletje te werpen. Ook wordt er aan balans, spieren en stabiliteit gewerkt middels Core & Stability, Functionele training en Mobiliy fit. Daarnaast zijn er lessen yoga, pilates of Tai Chi, voor oefeningen rond ademhaling, flexibiliteit en balans. Alle beweeglessen zijn onder begeleiding van professionals en speciaal voor ouderen.

Daarnaast is er ruimte voor creativiteit. Kunstenares Hak Stam gaat aan de slag met papieren mozaïek. Daarnaast is er een teken- en schilderworkshop vogels tekenen van kunstenares Annemieke Fierinck. Iedereen kan meedoen. Ter afsluiting wordt onder het genot van een kopje koffie of thee Beweegbingo gespeeld. Aanmelden via creactiefsenioren@senw-lv.nl of tel. 06-34880026 / 06-14243372