Ouders bezorgd over kunstgras met rubberkorrels

Ouders die kinderen hebben die voetballen bij VV Wilhelmus maken zich zorgen nu bekend is dat het hoofdveld vervangen wordt door kunstgras met rubbergranulaat.

Er is een petitie opgestart om te kiezen voor een veilig en milieuvriendelijk alternatief. Afgelopen dinsdag 9 april heeft hierover een Rondetafelgesprek plaatsgevonden in Brak / 't Swaentje, Voorburg. Ook D66-raadslid Mahjoub Mathlouti had zijn zorgen al eerder geuit over rubber-ingestrooid kunstgras. Hij vindt het zorgwekkend dat de gemeente hiervoor kiest, terwijl er veel maatschappelijke onrust bestaat omtrent dit product. Dit wordt veroorzaakt door de uiteenlopende conclusies van wetenschappelijke rapporten die hierover bestaan.

Iedere 10 jaar moeten de bovenlagen van kunstgrasvelden worden vervangen. Voor Wilhelmus is dat in 2020 aan de orde. Aankomende zomer wordt gestart met het ombouwen van het hoofdveld (nu gras) naar een nieuw kunstgrasveld met rubberkorrels. "Er zijn genoeg veilige en milieuvriendelijke alternatieven", vinden de ondertekenaars van de petitie.