Een van de bakkers van Remmerswaal toont de Superstol die bekroond is met goud (foto: pr).
Een van de bakkers van Remmerswaal toont de Superstol die bekroond is met goud (foto: pr).

Gouden Bekroning superstol van Bakkerij Remmerswaal

De Superstol van Bakkerij Remmerswaal aan de Damstraat in Leidschendam is door het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen bekroond met goud.

Hiermee voldoet het product aan strenge kwaliteitseisen en onderscheidt het zich van andere producten. Bakkerij Remmerswaal mag de titel de komende 6 maanden voeren. Bakkers die kwalitatief hoogwaardige producten bakken, komen in aanmerkingen voor een Gouden Bekroning. Tijdens de keuring, die wordt uitgevoerd door de keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen, wordt naar diverse aspecten van het product gekeken. De geanonimiseerde producten worden beoordeeld op bijvoorbeeld vorm, kleur, geur en smaak/aroma.

De Superstol is een supergrote stol van 1500 gram met maar liefst 3 spijspillen. Naast rozijnen en krenten is deze gevuld met amarene kersen en bitterkoekjes. D stol is verder luxe afgewerkt met suikernibs en gebruineerde amandelschaafsel. Voor een Gouden Bekroning moet je aan hoge eisen voldoen. De score wordt uitgedrukt in maximaal 5 gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op 3 onderdelen de maximale score haalt en voor alle andere onderdelen niet lager dan een 4 krijgt, verdient het de titel Bekroond met Goud. De Superstol van Remmerswaal is te herkennen aan de gouden zegel.