Samantha en Dennis hadden zich grondig voorbereid en het was dus geen verrassing dat beiden slaagden met een gemiddeld cijfer 8.
Samantha en Dennis hadden zich grondig voorbereid en het was dus geen verrassing dat beiden slaagden met een gemiddeld cijfer 8.

Zwarte banden karate behaald bij Tejima-sport

Tijdens de nationale dan examens karate in Bergambacht is Samantha Mazot van de Leidschendams/Voorburgse sportschool Tejima-sport geslaagd voor haar zwarte band karate en Dennis Zuiderwijk voor de zwarte band 2e dan karate.

Bij karate kan men, net als bij judo, bij de eigen sportschool examen doen tot en met bruine band. Voor de zwarte band eerste dan, tweede dan en derde dan moet een examen op landelijk niveau worden afgelegd. Samantha en Dennis hadden zich grondig voorbereid en het was dus geen verassing dat beiden slaagden met een gemiddeld cijfer 8. Het examen bestond uit drie onderdelen: kata, waarin de kandidaten voorgeschreven oefeningen allemaal hetzelfde moeten uitvoeren; techniek, waarbij oefeningen met partner worden gedemonstreerd; en randori, waarbij kandidaten tijdens wedstrijden moeten demonstreren hoe zij zich in praktijksituaties kunnen weren. Tejima-sport is nu de grootste sportschool op het gebied van judo, jiujitsu en karate in de regio. Zie ook www.tejima-sport.nl.