Bestelbusje in brand op Donau

Een stel dat zondag 14 april op weg was in een bestelbusje, merkte dat er iets mis was met hun voertuig. Even later sloegen de vlammen onder de motorkap vandaan. Het busje stond inmiddels bij het Car Jeans stadion. Ondanks dat de brandweer daar vlakbij zit en dus snel ter plaatse is, konden zij niet voorkomen dat het motorcompartiment volledig uitbrandde.

Handgranaat bij
stadion ADO

Bij het supportershome van voetbalclub ADO Den Haag is vorige week dinsdagmorgen een handgranaat gevonden. Het supportershome ligt direct naast het stadion op het Haagse Forepark. De training van het voetbalelftal van ADO die in het stadion bezig was, werd vanwege de vondst direct gestaakt.

Een medewerker van het supportershome ontdekte het explosief dinsdagochtend rond 10.30 uur. Die waarschuwde de politie. Na de vondst werden de sportschool en fysiotherapiepraktijk in het stadion ontruimd.

De politie sprak aanvankelijk van een 'verdacht pakketje', maar bevestigde later dat het inderdaad ging om een handgranaat. De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie arriveerde rond het middaguur en heeft de granaat weggehaald.

Bij het supportershome is uitgebreid onderzoek gedaan door de politie. Omdat er drie rode kruizen (het symbool van Amsterdam) in de nabijheid waren aangebracht, is het mogelijk dat supporters van Ajax hier iets mee te maken hebben, of iemand die de verdenking op hen wil richten.

Auto in slootje maar
chauffeur gevlucht

Op de Oude Polderweg in Leidschenveen is woensdag 10 april een auto te water geraakt. De inzittende(n) zijn er na het ongeval vandoor gegaan. De hulpdiensten kregen even na middernacht een melding dat er een auto in het water zou liggen op de Oude Polderweg. Omdat niet duidelijk was of er nog personen in het voertuig zaten, werden meerdere brandweereenheden en een ambulance opgeroepen. Duikers van de brandweer hebben in het slootje gezocht naar mogelijke inzittenden. Zowel in het voertuig, in het water, als in de directe omgeving is niemand meer aangetroffen. Het wrak is geborgen.