De Peddelaars gaan er het hele jaar door met de fiets op uit. Iedereen die zin heeft om mee te komen fietsen is welkom (foto: pr).
De Peddelaars gaan er het hele jaar door met de fiets op uit. Iedereen die zin heeft om mee te komen fietsen is welkom (foto: pr).

Fietsclub De Peddelaars al
30 jaar en nog zeer actief

De Voorburgse fietsclub De Peddelaars bestaat dit jaar 30 jaar en nog altijd zeer actief.

Het is lente en de zomer komt eraan, de mooiste tijd om de regio te verkennen, vinden de fietsers. Dat wil niet zeggen dat De Peddelaars alleen zomers fietsen, want het hele jaar door gaan zij er met de fiets op uit. Iedereen die zin heeft om mee te komen fietsen is welkom.

Fietsclub de Peddelaars richt zich op fietsers boven de 50 jaar tot en met een leeftijd waarop men het fietsen nog aan kan. De Peddelaars is een toerfietsclub, dat houdt in dat er met een normale snelheid wordt gereden waardoor men voldoende tijd heeft om alles wat men onderweg tegen komt, in zich op te nemen en van de natuur te genieten. Ook belangrijk is de onderlinge band en gezelligheid. Alle tochten vertrekken vanaf de Oude Kerk in de Herenstraat op de maandagen om 13.15 uur en op woensdagen om 9.00 uur. Wie op het tijdstip van vertrek aanwezig is, rijdt mee. Vooraf opgeven of afmelden is niet nodig.

In de zomerperiode van april tot oktober wordt op maandagmiddag een tocht gereden tot maximaal 40 km, en daar buiten een tocht van 30 km. Ook wordt er in de zomerperiode er woensdag eens in de veertien dagen een tocht gereden tot max. 75 km en daar buiten een tocht tot max. 60 km. Bel voor meer informatie of een informatieboekje tel. 387 26 45.