Brieven met Amnesty schrijven voor slachtoffers

Thuis een brief schrijven naar de regering van een land en verzoeken om een eerlijk proces, om vrijlating of om onderzoek naar verdwijning van mensen. Dat doet een groep mensen in Leidschendam-Voorburg voor Amnesty International.

De Indiase regering hindert organisaties zoals Amnesty in hun activiteiten door beperkende wetgeving. En activisten worden lastiggevallen, bedreigd en vastgezet. Schrijf een brief naar de Indiase premier Modi. Roep hem op mensenrechtenactivisten en organisaties zoals Amnesty niet te belemmeren in hun werk.
De 39-jarige Valquiria vluchtte met haar 7-jarig zoontje uit Brazilië. Ze werd opgesloten en zonder reden gescheiden van haar zoontje. Ze heeft hem al bijna een jaar niet gezien. Schrijf een brief naar Corey Price, de directeur van het kantoor van de Immigration and Customs Enforcement in El Paso. Roep hem op Valquiria in afwachting van de uitkomst van haar asielverzoek op humanitaire gronden vrij te laten. Ze is nu in beroep en zit nog altijd vast.

De politie heeft in Equatoriaal-Guinea jongerenactivist Joaquín Elo Ayeto zonder duidelijke reden gearresteerd. Tijdens zijn verblijf op het politiebureau werd hij gemarteld, in elkaar geslagen en aan zijn handen opgehangen. Schrijf een brief naar de autoriteite. Vraag om de onmiddellijke vrijlating van Joaquín Elo Ayeto.

Nieuwe thuisschrijvers zijn welkom, iedere twee maanden. De brieven worden kant-en-klaar thuisbezorgd met achtergrondinformatie. Alleen uw handtekening en een postzegel op de enveloppe en uw brief kan op de post. Op papier, maar de brieven kunt u ook per e-mail ontvangen. Meer informatie over Amnesty via tel. 070 – 327 73 11, of op http://leidschendam-voorburg.amnesty.nl.