Gebleken is dat kinderen zich de typevaardigheden snel eigen maken en dat deze vaardigheid je de rest van je leven bij blijft (foto: SenW).
Gebleken is dat kinderen zich de typevaardigheden snel eigen maken en dat deze vaardigheid je de rest van je leven bij blijft (foto: SenW).

Typen in de Typetuin
van de Brede School

Met tien vingers snel blind typen. Ook dat leren kinderen in de Brede School Leidschendam-Voorburg. Buurtcoach Martijn de Zoete organiseert deze naschoolse cursus voor leerlingen uit de bovenbouw van OBS De Parachute.

Goed kunnen typen is een vaardigheid waaraan je je hele leven nog iets kunt hebben. Vandaar dat binnen de Brede School Leidschendam-Voorburg na schooltijd op meerdere locaties typeles wordt aangeboden. Leerlingen uit groep 6, 7 en 8 zijn in de derde lesperiode van de Brede School Voorburg-Noord begonnen met typeles in de Typetuin. De kinderen sluiten het schooljaar af met een officieel typediploma. De Zoete (SenW): "De kinderen vinden het erg leuk in de Typetuin. Het is onwijs handig als je goed kunt typen. Het begint al op de basisschool, waar steeds meer met laptops wordt gewerkt voor het maken van huiswerk en werkstukken. Straks op de middelbare school en later bij solliciteren is een goede typevaardigheid een pluspunt. Hiermee kunnen we aansluiten op het schoolaanbod."

Met de typecursus Typetuin leren kinderen een 100% typevaardigheid. In de praktijk is gebleken dat kinderen zich de typevaardigheden snel eigen maken en dat deze vaardigheid je de rest van je leven bij blijft. Meer info over de Brede School op: www.senw-lv.nl/brede-school-wijk/brede-school/.